Колико пута вам се десило да помислите како сте изабрали савршену лубеницу јер споља изгледа велика, зелена, здрава и укусна?

Дошли сте кући, исекли је и тек тад схватили да је недовољно зрела или пак ужегла, безукусна, иако је споља деловала савршено.

Неке бостанџије излазе у сусрет својим купцима па расеку лубеницу и дају им комадић да се сами увере. Међутим, није сваки бостанџија овакав нити вам се у дућанима или маркетима може пружити оваква прилика.

Pročitajte i  Како се правилно честита Васкрс: Христос воскресе, васкрсе, васкресе... Само два облика су прихватљива у нашем језику!

Ми вам, зато, откривамо проверене трикове уз помоћ којих никада нећете погрешити!

lubenica13

– Прво, лубеница мора бити лепе зелене боје, без оштећења споља.

– Део лубенице који је стајао на земљи мора бити жућкасте боје, не зелене или беле.

– Кора не сме бити мекана већ чврста као да ће прснути.

Pročitajte i  Велика животна трагедија Феђе Стојановића: 9 година није звао сина, а онда је умро! Бол га је пратила до краја живота

lubenica-670x447

– Што је петељка на њој свежија, то је свежија и лубеница.

– Зрела лубеница пуна сока је тешка у поређењу с другом исте величине која је унутра сува.

– Куцните по лубеници или је лупите дланом, мора звучати шупље.

24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име