Koliko puta vam se desilo da pomislite kako ste izabrali savršenu lubenicu jer spolja izgleda velika, zelena, zdrava i ukusna?

Došli ste kući, isekli je i tek tad shvatili da je nedovoljno zrela ili pak užegla, bezukusna, iako je spolja delovala savršeno.

Neke bostandžije izlaze u susret svojim kupcima pa raseku lubenicu i daju im komadić da se sami uvere. Međutim, nije svaki bostandžija ovakav niti vam se u dućanima ili marketima može pružiti ovakva prilika.

Pročitajte i  Lek iz naroda protiv UPALE PLUĆA: Ublažava sve respiratorne tegobe

Mi vam, zato, otkrivamo proverene trikove uz pomoć kojih nikada nećete pogrešiti!

lubenica13

– Prvo, lubenica mora biti lepe zelene boje, bez oštećenja spolja.

– Deo lubenice koji je stajao na zemlji mora biti žućkaste boje, ne zelene ili bele.

– Kora ne sme biti mekana već čvrsta kao da će prsnuti.

Pročitajte i  Crkva Svete Petke na Kalemegdanu: Mesto hodočašća svakog 27. oktobra i lekovito izvorište čudotvorne svete vode

lubenica-670x447

– Što je peteljka na njoj svežija, to je svežija i lubenica.

– Zrela lubenica puna soka je teška u poređenju s drugom iste veličine koja je unutra suva.

– Kucnite po lubenici ili je lupite dlanom, mora zvučati šuplje.

24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime