Трик за најукусније поховане тиквице који ће одушевити све домаћице

Прве тиквице већ су пристигле на тезге многих пијаца. Ово здраво и хранљиво поврће из рода бундева може се конзумирати већ у мају, а представља главно јело на менију све до јесени. Чињеница је и да ово поврће садржи веома малу количину калорија (17 калорија на 100 грама) и као такво се препоручује у дијетама за мршављење.

Тиквице једемо пуњене, гриловане, припремљене на роштиљу, као састојак многих надева и мусака, али их најчешће сви похујемо. Осим основне смесе за поховање – јаја, брашно, презле, со… тајна у припреми савршених похованих тиквица јесте у маринади! Ево детаљног упутства за најукусније поховане тиквице:

Фото: Шерпица нет Јутјуб принтскрин

Састојци: 2 средње тиквице, 5 јаја, 200 грама брашна, 300 грама презли, со, око 3 децилитра уља за пржење.

За маринаду: мало першуновог лишћа, 1 чен белог лука, 1 кашика маслиновог уља, 1 кашика јабуковог сирћета или лимун, прстохват соли.

Припрема: Тиквице добро оперите, исеците врхове и потом танким ножем сеците танке листиће. Исечене тиквице посолите и оставите 15 минута да пусте свој сок који треба оцедити. Умутите јаја, посолите и оцеђене тиквице уваљајте прво у брашно, јаја, опет у брашно, јаја па у презле.

Пржите их на средњој температури док не буду румене с обе стране. Вруће премажите маринадом: измешајте исецкано лишће, бели лук, сирће, уље и благо посолите.

Опанак, Шерпица. нет

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...