TRIKOVI KOJI DELUJU: 7 načina da se otarasite mirisa duvanskog dima

4
1748

Duvanski dim može nam doneti mnogo neprijatnosti. Jedna od tih neprijatnosti je miris koji ostaje kako u prostoriji, tako i na vašoj garderobi. Evo kako da se otarasite tog neprijatnog mirisa.

duvanski dim

1.Sirće ili ugalj

sirće

U nekoliko činija sipajte malo vinskog sirćeta ili stavite komadiće uglja i postavite u prostoriju u kojoj se puši. Ako imate decu ili kućne ljubimce, činije odložite na uzvišeno mesto. Ugalj, kao i sirće upijaja i neutrališe neprijatne mirise.

2.Parfem na sijalici

parfem

Pošpricajte malo vašeg omiljenog parfema po hladnoj sijalici. Kada se svetlo upali i sijalica ugreje prostorijom će se proširiti prijatan miris koji će barem delimično prikriti dim i smrad cigarete.

3.Prirodne mirisne vrećice za ormar

lavanda

U slučaju da osetite da su vaši modni detalji poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate da ih nosite tokom sledećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se provetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesu zajedno s prirodnim mirisnim vrećicama za ormar, recimo mirisom lavande.

4.Pesak za mačke

pesak

U pepeljaru nasipajte malo običnog ili još bolje mirisnog peska za mačke. On će potpuno ukloniti neprijatni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

5.Soda bikarbona

soda bikarbona

Uveče, pre spavanja posipite sodu bikarbonu po tepihu, garnituri za sedenje i po ivicama prostorije u kojoj se pušilo. Ujutro usisajte usisavačem.

6.Peškir i sirće

peškir

Prvo provetrite prostoriju, a nakon toga peškir ili krpu nakvastite sirćetom, pa minut, dva mašite po prostoriji. Miris cigarete trebalo bi potpuno da nestane.

7.Obavezan omekšivač za odeću

Image: 0169577521, License: Royalty free, Property Release: Yes, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.com, Panthermedia

Ako osetite da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate da ih nosite, tokom sledećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se provetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesicu, zajedno sa omekšivačem u obliku maramica ili mirisnim kesicama za ormar.

Kurir

Inicijalizacija u toku...

4 KOMENTARA

  1. Duvanski dim je teško izolovati. To znaji svi nepušači. Naravno da je najbolje nemati pušače u kući ili stanu (po zakonu je zabranjeno pušenje u radnim prostorijama), ali ako oni postoje jedini pravi način je neki prečišćivač vazduha. Dakle prečišćivač vazduha a ne jonizator. Ko ima para kupiće neki ruski prećišćivač vazduha (ambilife) ko nema verovatno neki kineski jeftini, ali je svaki bolje imati u prostorijama gde se šunjaju pušači nego ga nemati. Ono što je poražavajuća činjenica je da su prostorije u kojima boravima više desetina puta zagađenije nego spoljašnja sredina samo neče da nam kažu.

    • Meni svi puse u kuci osim mene.Zivela sam u paklu dok nisam nabavila ruski preciscivac vazduha Nobel Ambilife.Topla preporuka za kucu.Stvoris sebi oazu kad je vec nema u spoljnoj sredini.

  2. Nije problem kada odlučimo da ugrožavamo sopstveno zdravlje, problem nastaje onog momenta kada svesno ugrožavamo zdravlje drugih. Prečišćivači vazduha su neophodni u kafićima gde veliki broj ljudi puši čak i sada kada postoje odvojeni sektori za pušače i nepušače. Neretko ne postoji jasna granica između ta dva dela i veoma često kad izađete iz nepušačkog dela smrdite kao da ste bili u bunkeru sa pušačima. Vlasnici kafića ozbiljno bi trebali da razmisle o uvođenju prečišćivača vazduha u zatvorene prostorije u kojima se puši. To je mala investicija a velika šansa za dobar rejting kafića. Kad već nije moguće u potpunosti zabraniti pušenje u kafićima treba uvesti zakonsku obavezu da svaki kafić koji ne poseduje vratima odvojene pušačke i nepušačke zone poseduje prečišćivač vazduha.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име