TRIKOVI ZA SAVRŠENO SKUVANA JAJA ZA VASKRS: Evo na šta treba OBAVEZNO da obratite pažnju!

0
1800

Svi želimo da nam jaja za farbanje budu što bolje skuvana. Osim što nam je važno da jaja budu ukusna, da se ne raspadaju i razlivaju, mnogima, a pogotovo mlađima, bitno je i da spolja budu čvrsta, kako bi što više jaja razbili u vaskršnjem običaju tucanja.

Easter-egg-tappin-in-Serbia

Blog Mamin svet izneo je nekoliko vrlo korisnih predloga za kuvanje i biranje savršenog jajeta za farbanje.

Kada je kupovna jaja u pitanju, Mamin svet preporučuje da se biraju sitnija jaja, ili jaja srednje veličine, jer su, po pravilu, tvrđa. Takođe, najbolje bi bilo da se kupovina jaja za farbanje obavi na pijaci ili u komšiluku ili na selu kod poznanika, pre nego da u supermarketu kupujete industrijska jaja.

Mamin svet upućuje da treba pažljivo jaja birati i po boji, pa tako prednost daje svetlijim jajima, jer se boja bolje prima na njih.

vaskršnja jaja farbanje

Što se kuvanja jaja tiče, preporučljivo je da vodu izdašno posolite i dodate kašiku ili dve sirćeta u nju. Jaja je najbolje kuvati na tihoj vatri.

Imajte na umu i to da će jaja lakše pući ako ih direktno iz frižidera stavite da se kuvaju. Zato ih ostavite neko vreme da dostignu sobnu temperaturu, a zatim postepeno zagrejte vodu.

Ukoliko niste znali, jaja možete skuvati i na pari, ali, u tom slučaju ih treba kuvati nešto duže, bar 25 minuta.

Podsećamo vas i da, gde god kupovali jaja, obavezno proverite njihovu svežinu tako što ćete ih potopiti u hladnu vodu. Ukoliko jaje potone, sveže je. Ako se desi da ispliva na površinu, bolje ih ne koritite, ta jaja su daleko od svežih!

Autor: S.V.

Opanak

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име