Saturday, January 18, 2025
NaslovnaUncategorizedTulumbe po starom bosanskom receptu: Mekan i sočan uspeće baš svakoj domaćici

Tulumbe po starom bosanskom receptu: Mekan i sočan uspeće baš svakoj domaćici

Sastojci za agdu:

1l vode
700g šećera
Sastojci za testo:

400ml vode
150ml ulja
1 kašičica soli
400g brašna
1 kašičica praška za pecivo
5 jaja
Priprema: Prvo u šerpu stavite vodu i šećer i ostavite da proključa. Kada proključa, sklonite sa ringle da se agda ohladi.

U dublju šerpu stavite 400 ml vode i 150 ml ulja i jednu kašičicu soli. Prokuvajte tu vodu. U posebnu činiju pomešajte suve sastojke poput brašna i praška za pecivo. U ključalu vodu dodajte brašno i mešajte dok se sve ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Jaja dodajte u prohlađeno testo pa promešajte dobro. Punite kalup za tullumbe i pržite ih u ulju. Zatim ih stavite u agdu da se dobro natope, pa poslužite prohlađene, piše Domaći kuvar.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments