Тулумбе по старом босанском рецепту: Мекан и сочан успеће баш свакој домаћици

Састојци за агду:

1л воде
700г шећера
Састојци за тесто:

400мл воде
150мл уља
1 кашичица соли
400г брашна
1 кашичица прашка за пециво
5 јаја
Припрема: Прво у шерпу ставите воду и шећер и оставите да прокључа. Kада прокључа, склоните са рингле да се агда охлади.

У дубљу шерпу ставите 400 мл воде и 150 мл уља и једну кашичицу соли. Прокувајте ту воду. У посебну чинију помешајте суве састојке попут брашна и прашка за пециво. У кључалу воду додајте брашно и мешајте док се све не згусне. Оставите да се охлади. Јаја додајте у прохлађено тесто па промешајте добро. Пуните калуп за туллумбе и пржите их у уљу. Затим их ставите у агду да се добро натопе, па послужите прохлађене, пише Домаћи кувар.

Pročitajte i  Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...