Туристичке организације Србије и Републике Српске: Даља сарадња и међусобна подршка потврђене и званичним документом

0
341

Даља сарадња и унапређење односа Туристичких организација Србије и Републике Српске и званично је потврђена у Бањалуци,  потписивањем Протокола о сарадњи.

Пред почетак Другог Међународног сајма туризма “Бањалука 2022” директорка Туристичке организације Србије мр Марија Лабовић  и директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић потписали су документ којим се потврђује жеља ка даљем јачању међусобне сарадње у области промоције и пласмана туристичког производа обе дестинације, као и заједничка промоција на циљним тржиштима, а све у складу са трендовима туристичке тражње.

Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић и директорка Марија Лабовић

У разговору двоје директора, уз присуство министарке трговине и туризма у Влади Републике Српске Сузане Гашић, генералног конзула Милоша Вујића, као и бројних медија, констатовано је  досадашње добре искуство у заједничким промотивним активностима, као и међусобна подршка на коју потписнице могу да рачунају и убудуће.

Договорен је и ангажман на јачању прекограничне сарадње између локалних и регионалних туристичких организација, као и подршка заједничким пројектима који могу бити финансирани и уз помоћ међународних организација.

Туристичка организација Србије представиће се на предстојећем сајму „Бањалука 2022“, а на том тржишту у предстојећој сезони планиране су и друге промотивне активности. Туристи из Босне и Херцеговине су на трећем месту листе иностраних гостију у Србији, а највеће интересовање показују за активни одмор, гастрономију и културне садржаје, од којих тренутно највише пажње привлачи Нови Сад -Европска престоница културе 2022.

Директорка ТОС-а Марија Лабовић и Генерални конзул Милош Вујић

Те теме, између осталог, наћи ће се и пред посетиоцима Сајма у Бањалуци где ће се заједно са ТОС-ом представити и локалне туристичке организације из Србије: Пожаревац, Лозница, Краљево, Димитровград, Пирот, Алексинац, Суботица, Рашка, Бољевац, Александровац, Ваљево и Нови Пазар. Други Међународни сајам туризма одржаће се 8. до 10. априла, а окупиће више од 70 домаћих и страних излагача из Србије, Хрватске, Црне Горе, Турске, Словеније, Босне и Херцеговине.

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име