Новина у туристичкој понуди општине Мионица: Успешно организована прва редовна тура кроз мионички крај

0
1153

У сарадњи са „Global Metropoliten Tours“ општина Мионица и Туристичка организација Мионица су организовале ПРВУ ТУРИСТИЧКУ РЕДОВНУ ТУРУ КРОЗ МИОНИЧКИ КРАЈ.

Нови пројекат који се реализује у општини Мионица има за циљ да поред домаћих гостију угости и иностране туристе, припремајући јединствену и крајње занимљиву туристичку понуду која ће заинтересовати широке народне масе.

Мионичани су имали прилику да угосте дванесточлану екипу из Београда и да их на најлепши и најзанимљивији начин упознају са свим лепотама и знаменитостима свог краја.

Поред прекрасних природних пејзажа у којима су гости уживали, они су такође имали и прилику да посете село Струганик у коме се налази родна кућа мионичког прослављеног војводе Живојина Мишића. Поред занимљљивих прича о животу и делу нашег војсковође, гостима је представљен ЕТНОЛОШКИ ПЕРФОРМАНС – приказ живота у задружној прордици 19. века.

Деца Мионице су својим осмесима истканим од најсјанијих звезда, обрадовала госте из Београда јединственим сувенирима које су за њих правила с љубављу.

Шик уметница, фасцинантна Загорка Стојановић је загрљајем пуним топлине дочекала госте који су у њеном Ткачком двору упознали чудесан свет ткања, али су се истовремено и дотакли филозофиских тема, разговарајући са овом врсном уметницом о радости тренутка и сјају милог погледа на свет.

Научница топлог и великог срца, Ивана Петровић, одушевила је све пристуне задивљујућим причама о мистичном свету лековитих биљака, историји о којој нас учи камен и необичном животу слепих мишева.

Трагом прича о слепим мишевима, госте су одвели до Рибничке пећине која је саставни део Споменика природе Рибница, где су уживали у чарима нетакнуте природе, жубору воде и најлепшим песмама птица.

Заједно са домаћинима су обишли и Рибнички манастир који је посвећен Светим Апостолима Петру и Павлу.

Драги гости из Београда су свој боравак у МИОНИЧКОМ КРАЈУ употпунили у Хотелу Врујци где су имали прилику да уживају у најлепшим српским традиционланим јелима које су домћини припремили с љубављу за њих.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име