Novina u turističkoj ponudi opštine Mionica: Uspešno organizovana prva redovna tura kroz mionički kraj

0
898

U saradnji sa „Global Metropoliten Tours“ opština Mionica i Turistička organizacija Mionica su organizovale PRVU TURISTIČKU REDOVNU TURU KROZ MIONIČKI KRAJ.

Novi projekat koji se realizuje u opštini Mionica ima za cilj da pored domaćih gostiju ugosti i inostrane turiste, pripremajući jedinstvenu i krajnje zanimljivu turističku ponudu koja će zainteresovati široke narodne mase.

Mioničani su imali priliku da ugoste dvanestočlanu ekipu iz Beograda i da ih na najlepši i najzanimljiviji način upoznaju sa svim lepotama i znamenitostima svog kraja.

Pročitajte i  Rajhlova palata u Subotici: Remek delo Mađara iz Apatina kojim se Srbija ponosi

Pored prekrasnih prirodnih pejzaža u kojima su gosti uživali, oni su takođe imali i priliku da posete selo Struganik u kome se nalazi rodna kuća mioničkog proslavljenog vojvode Živojina Mišića. Pored zanimljljivih priča o životu i delu našeg vojskovođe, gostima je predstavljen ETNOLOŠKI PERFORMANS – prikaz života u zadružnoj prordici 19. veka.

Deca Mionice su svojim osmesima istkanim od najsjanijih zvezda, obradovala goste iz Beograda jedinstvenim suvenirima koje su za njih pravila s ljubavlju.

Šik umetnica, fascinantna Zagorka Stojanović je zagrljajem punim topline dočekala goste koji su u njenom Tkačkom dvoru upoznali čudesan svet tkanja, ali su se istovremeno i dotakli filozofiskih tema, razgovarajući sa ovom vrsnom umetnicom o radosti trenutka i sjaju milog pogleda na svet.

Pročitajte i  Vidovdanski atentat u Sarajevu: Dan kada je Gavrilo Princip ušao u istoriju

Naučnica toplog i velikog srca, Ivana Petrović, oduševila je sve pristune zadivljujućim pričama o mističnom svetu lekovitih biljaka, istoriji o kojoj nas uči kamen i neobičnom životu slepih miševa.

Tragom priča o slepim miševima, goste su odveli do Ribničke pećine koja je sastavni deo Spomenika prirode Ribnica, gde su uživali u čarima netaknute prirode, žuboru vode i najlepšim pesmama ptica.

Pročitajte i  Neustrašivi sin vojvode Živojina Mišića: Nemci su ga streljali, a u času samrti izgovorio je OVU MOĆNU REČENICU!

Zajedno sa domaćinima su obišli i Ribnički manastir koji je posvećen Svetim Apostolima Petru i Pavlu.

Dragi gosti iz Beograda su svoj boravak u MIONIČKOM KRAJU upotpunili u Hotelu Vrujci gde su imali priliku da uživaju u najlepšim srpskim tradicionlanim jelima koje su domćini pripremili s ljubavlju za njih.

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime