Turistički potencijal opštine Mionica: Privredna komora Srbije organizovala obilazak mioničkog kraja

0
649

U četvrtak, 6. Juna, opština Mionica je ugostila predstavnike Privredne komore Srbije,  u čijoj su organizaciji mionički kraj posetili najznačajniji predstavnici turističke industrije Srbije – Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograda, Kongresni biro Srbije, turističke agancije koje se bave receptivnim turizmom i predstavnici domaćih medija.

Toplu dobrodošlicu gostima je poželeo predsednik opštine Mionica Boban Janković, i tom prilikom je sve prisutne upoznao sa razvojnim putem turizma svoje opštine.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković
Predsednik opštine Mionica Boban Janković

Gosti iz Beograda su tog dana uživali u svim blagodetima koje poseduje mionički kraj. Obilazak je počeo u selu Struganik, u kome se nalazi muzejski kompleks rodne kuće vojvode Živojina Mišića gde su gosti uživali u svojevrsnom etnološkom performansu zadružnog života iz 19. veka, kao i neverovatnim pričama o odrastanju, životu, borbama i uspesima velikog vojskovođe Mišića.

Pročitajte i  Počela „Dečija nedelja“: Mionički trg ukrašen najveselijom igrom i osmesima mališana

U posebnoj prostoriji muzejskog kompleksa izloženi su suveniri koji su sa velikom ljubavlju i najiskrenijim emocijama napravila deca Mionice kojima šalju najdivnije poruke ljubavi ka svetu.

U selu Rakari, u svom malom carstvu zvanom Tkački dvor, umetnica svetskog glasa Zagorka Zaga Stojanović je širokog srca primila svoje goste iz Beograda. Dočekala ih je uz zagrljaje i poljupce a sve začinila najukusnijim slatkom od divljih jagoda. Uz neverovatne priče ove vrsne umetnice, prisutni su uživali u njenim umetničkim delima koja su ih ostavila bez daha.

Pročitajte i  Spoj kulture i duhovnosti: U Mionici otvorena izložba ikona „Drvo nebesko“

Sledeća stanica je bila čarobni Spomenik prirode Ribnica, gde su gosti uživali u cvrkutu ptica, žuboru vode i najlepšim prirodnim pejzažima.

Pored razgledanja Ribničkog manastira koji je posvećen Svetim Apostolima Petru i Pavlu, prisutnima se uz blagosloven i poučan govor obratio monah Arsenije Jovanović.

Pročitajte i  Za buduće mlade nade: U mioničkoj Hali sportova počela sa radom škola gimnastike

Nakon razgledanja Ribničke pećine i uživanja u svim lepotama Spomenika prirode Ribnica, tura je nastavljena do Poljoprivredno-turističkog gazdinstva Petrović. Gosti su na ovom prekrasnom imanju uživli u divnom pogledu na mionički kraj, bogatoj trpezi na kojoj su bila najukusnija tradicionalna srpska jela i savršenoj atmosferi koju su domaćini napravili. Nakon gastronomskih specijaliteta, gostima je predstavljen Muzej kamena i Kuća čaja koji se nalaze u sklopu ovog bajkovitog domaćinstva.

Ispunjeni najdivnijim osećanjima i nezaboravnim trenutcima koje su doživeli u mioničkom kraju, posetioci su krenuli za Beograd uz obećanje da će se ponovo vratiti.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime