Туристички потенцијал општине Мионица: Привредна комора Србије организовала обилазак мионичког краја

0
1231

У четвртак, 6. Јуна, општина Мионица је угостила представнике Привредне коморе Србије,  у чијој су организацији мионички крај посетили најзначајнији представници туристичке индустрије Србије – Туристичка организација Србије, Туристичка организација Београда, Конгресни биро Србије, туристичке аганције које се баве рецептивним туризмом и представници домаћих медија.

Топлу добродошлицу гостима је пожелео председник општине Мионица Бобан Јанковић, и том приликом је све присутне упознао са развојним путем туризма своје општине.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић
Председник општине Мионица Бобан Јанковић

Гости из Београда су тог дана уживали у свим благодетима које поседује мионички крај. Обилазак је почео у селу Струганик, у коме се налази музејски комплекс родне куће војводе Живојина Мишића где су гости уживали у својеврсном етнолошком перформансу задружног живота из 19. века, као и невероватним причама о одрастању, животу, борбама и успесима великог војсковође Мишића.

Pročitajte i  Оно што је за Србе Свети Василије Острошки, за Грке је Свети Нектарије Егински: Помолите се светитељу који чини чуда за оздрављење

У посебној просторији музејског комплекса изложени су сувенири који су са великом љубављу и најискренијим емоцијама направила деца Мионице којима шаљу најдивније поруке љубави ка свету.

У селу Ракари, у свом малом царству званом Ткачки двор, уметница светског гласа Загорка Зага Стојановић је широког срца примила своје госте из Београда. Дочекала их је уз загрљаје и пољупце а све зачинила најукуснијим слатком од дивљих јагода. Уз невероватне приче ове врсне уметнице, присутни су уживали у њеним уметничким делима која су их оставила без даха.

Pročitajte i  Обичаји на Свете Враче: Сутра славимо Светог Козму и Дамјана, ИЗГОВОРИТЕ ОВО У ПОНОЋ ЗА ЗДРАВЉЕ И БЛАГОСТАЊЕ НАЈМИЛИЈИХ

Следећа станица је била чаробни Споменик природе Рибница, где су гости уживали у цвркуту птица, жубору воде и најлепшим природним пејзажима.

Поред разгледања Рибничког манастира који је посвећен Светим Апостолима Петру и Павлу, присутнима се уз благословен и поучан говор обратио монах Арсеније Јовановић.

Pročitajte i  Седам арханђела: Значење анђеоских имена и њихова улога у повезивању Бога и човека

Након разгледања Рибничке пећине и уживања у свим лепотама Споменика природе Рибница, тура је настављена до Пољопривредно-туристичког газдинства Петровић. Гости су на овом прекрасном имању уживли у дивном погледу на мионички крај, богатој трпези на којој су била најукуснија традиционална српска јела и савршеној атмосфери коју су домаћини направили. Након гастрономских специјалитета, гостима је представљен Музеј камена и Кућа чаја који се налазе у склопу овог бајковитог домаћинства.

Испуњени најдивнијим осећањима и незаборавним тренутцима које су доживели у мионичком крају, посетиоци су кренули за Београд уз обећање да ће се поново вратити.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име