Туристичко-културно-гастрономски ритам Србије у Бриселу

0
247

Током трајања овогодишњег фестивала БАЛКАН ТРАФИК који се одржава у Белгији, у центру Брисела Туристичка организација Србије заједно са партнерима Ер Србија и српским клубом Круг из Брисела, представиће културно-уметничку сцену Србије, гастрономску понуду као и све остале туристичке потенцијале.

Овогодишњи фестивал траје од 28.априла до 1.маја и по први пут ће то бити фестивал на отвореном, у срцу града – Place de Brouckère, где ће Србија имати свој штанд на ком ће се наћи разни производи са наших простора попут ајвара, џемова, пита, сувенира, медењака, књига, едукативних играчака и разних других.

Балкан Трафик је мултиуметнички фестивал и у својој основи – платформа за културну дипломатију. Инспиративна и значајна тачка сусрета између креативаца из земаља Југоисточне Европе и Брисела као мултикултуралне европске престонице. Овај фестивал је место где се фолк музика сусреће са џезом, соулом, роком и панком.

Pročitajte i  Несрећна љубав Бранка Радичевића: Својој вољеној посветио је ОВУ песму, за коју данас сви мисле да је Чолина
Амбасадор Александар Тасић, Шеф конзуларног одељења Весна Лалић и представник ТОС Жељка Пудар

Главни дан фестивала за Србију је петак 29. април када ће се представити највећи број наших уметника. Поред српских представника на фестивалу ће бити и уметници из Тиране, Скопља, Софије, Сарајева, Загреба, Подгорице, Будимпеште, Атине и Истанбула. У спектакуларној музичкој поставци су Горан Бреговић, Balkan Jazzović, Бојан Крстић Оркестар, The Corba Band, Rojaze, Bohemian Betyars, Balkalar, Rasta Zeneka, Vatra и многи други.

Pročitajte i  Село у Србији јединствено у целом свету: Прича о најнеобичнијем месту од камена на Старој планини, које је одолело вековима

Фестивал Балкан Трафик је прилика да се становништво, али и посетиоци Брисела упознају и доживе српску културу, виде нашу уметност, старе занате, литературу, дизајн, окусе специјалитете српских крајева и да добију више информација о лепотама које Србија пружа као домаћин као и да се ближе упознају са српском дијаспором у Белгији.

Догађај је подржала и амбасада Републике Србије у Белгији.

Pročitajte i  Београђанка се удала на селу, па се ПОКАЈАЛА: "Била сам им слушкиња, музла краве, а ево шта је свекар радио"

https://www.balkantrafik.com/

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име