Турош ђусо: Традиционално јело војвођанских Мађара са сиром и сланином које морате пробати

0
907

Мађарска кухиња је доста калорична, зачињана и пикантна. Од намирница анималног порекла најчешће се користе свињетина, телетина, говедина и перад. Напознатији јела мађарске кухиње су гулаш, перкелт и рибља чорба. У припреми јела се
доста користи свињска и гушчија маст, бели и црни лук, павлака, пуномасни сир, ораси и мак.

Једно од традиционалних мађарских јела је и тестенина са сиром и сланином Túrós csusza. Можете сами припремити тестенину или користити куповну, запећи у рерни или све спремити у тигању.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

За Турош ђусо потребно вам је:

  • 600 г брашна
  • 4 јаја
  • со (по укусу)
  • 50 г путера
  • 0,5 л воде
  • 0,3 дл уља
  • 300 г сланине
  • 300 г сира
  • 3 јаја
  • 2 дл киселе павлаке за фил
  • 3 дл киселе павлаке за сервирање

Припремити тесто као за резанце, развући дебљине 3 мм и оставити да се мало просуши. Тесто кидати и кувати у кључалој води која је претходно посољена са додатком уља. Продинстати сланину и у њу ставити обарено тесто. Фил припремити од сира, жуманца и павлаке, а од беланаца припремити шам. Све то сјединити и преручити у ватросталну посуду која је претходно подмазана путером и посута презлом и запећи. Сервирати са павлаком и пропрженом ситно сецканом сланином.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Пријатно!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име