Турош ђусо: Традиционално јело војвођанских Мађара са сиром и сланином које морате пробати

Мађарска кухиња је доста калорична, зачињана и пикантна. Од намирница анималног порекла најчешће се користе свињетина, телетина, говедина и перад. Напознатији јела мађарске кухиње су гулаш, перкелт и рибља чорба. У припреми јела се
доста користи свињска и гушчија маст, бели и црни лук, павлака, пуномасни сир, ораси и мак.

Једно од традиционалних мађарских јела је и тестенина са сиром и сланином Túrós csusza. Можете сами припремити тестенину или користити куповну, запећи у рерни или све спремити у тигању.

Pročitajte i  Из књиге "Болести душе" Николаја Пестова: Питања која ће вам открити да ли је ваше психичко здравље нарушено

За Турош ђусо потребно вам је:

  • 600 г брашна
  • 4 јаја
  • со (по укусу)
  • 50 г путера
  • 0,5 л воде
  • 0,3 дл уља
  • 300 г сланине
  • 300 г сира
  • 3 јаја
  • 2 дл киселе павлаке за фил
  • 3 дл киселе павлаке за сервирање

Припремити тесто као за резанце, развући дебљине 3 мм и оставити да се мало просуши. Тесто кидати и кувати у кључалој води која је претходно посољена са додатком уља. Продинстати сланину и у њу ставити обарено тесто. Фил припремити од сира, жуманца и павлаке, а од беланаца припремити шам. Све то сјединити и преручити у ватросталну посуду која је претходно подмазана путером и посута презлом и запећи. Сервирати са павлаком и пропрженом ситно сецканом сланином.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Пријатно!

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...