У Бањи Врујци изграђен терапијски центар за мултиплу склерозу: Ускоро пријем првих пацијената

0
260

Председник општине Мионица Бобан Јанковић је прошлог петка са представницима Удружења оболелих од мултипле склерозе обишао зграду новог Терапијског центра за оболеле од ове болести у Бањи Врујци.

Јанковић је у разговору са гостима истакао да очекује да ће Терапијски центар до краја јула и званично почети са радом. Искористио је прилику да се захвали свима онима који су допринели реализацији овог важног пројекта. Изразио је велико задовољство што ће у Бањи Врујци ускоро бити доступна адекватна терапија као битан фактор у унапређењу квалитета живота оболелих од мултипле склерозе.

Pročitajte i  До новог дома на селу: Велика прилика за младе Мионичане

Изградњу Терапијског центра је финансирала Канцеларија за сарадњу у области одбране при Амбасади САД (USEUCOM). Објекат бруто површине 600 квадратних метара имаће 10 смештајних јединица са укупно 20 лежаја и затвореним базеном, док ће се терапије за оболеле од овог тешког хроничног обољења централног нервног система пружати у постојећој здравственој станици у Бањи Врујци.

Pročitajte i  Повратак редовним прегледима пацијената: Амбуланте у Рајковићу и Бањи Врујци спремно чекају своје кориснике

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име