U Banji Vrujci počinje izgradnja terapijskog centra za multipla sklerozu

0
518

Predsednik opštine Mionica Boban Janković i major vojske SAD –  Kancelarija za bilateralne odnose Deril G. Škot potpisali su danas ugovor o izgradnji terapijskog centra za multiplu sklerozu u Banji Vrujci. Naime, Kancelarija za saradnju u oblasti odbrane pri Ambasadi SAD  (USEUCOM) u nameri da pomogne opštini Mionica u unapređenju svojih kapaciteta, pružiće humanitarnu pomoć finansiranjem izgradnje terapijskog centra za osobe obolele od multipla skleroze.

Terapijski centar koji će biti površine 600 kvadratnih metara posedovaće 10 smeštajnih jedinica koje će imati ukupno 20 ležaja. Planirana je i izgradnja zatvorenog bazena gde će se sprovoditi potrebne terapije za pacijente koji imaju multipla sklerozu. Sve ostale terapije za obolele od ovog teškog hroničnog oboljenja centralnog nervnog sistema pružaće se u postojećoj zdravstvenoj stanici.

Pročitajte i  Trojica sinova vojvode Mišića: Tragična sudbina junaka, potomaka velikog vojvode

– U svetu, ova nepredvidiva bolest je dijagnostikovana kod 2,5 miliona ljudi, dok se taj broj u Srbiji kreće oko 6-7 hiljada. Adekvatna terapija je bitan aspekt života obolelih od multiple skleroze i uskoro će biti dostupna u Banji Vrujci. Planirano je da objekat u kome će se vršiti usluge smeštaja, nege i lečenja osoba obolelih od multile skleroze bude izgrađen u centru Banje Vrujci, na lokaciji pored zdravstvene stanice. Centar čija je procenjena vrednost nešto manje od 48 miliona dinara biće opremljen u skladu sa potrebama pacijenata, a zdravstvena stanica će nakon izgradnje objekta prerasti u rehabilitacioni centar.- rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime