У Бањи Врујци почиње изградња терапијског центра за мултипла склерозу

0
773

Председник општине Мионица Бобан Јанковић и мајор војске САД –  Канцеларија за билатералне односе Дерил Г. Шкот потписали су данас уговор о изградњи терапијског центра за мултиплу склерозу у Бањи Врујци. Наиме, Канцеларија за сарадњу у области одбране при Амбасади САД  (УСЕУЦОМ) у намери да помогне општини Мионица у унапређењу својих капацитета, пружиће хуманитарну помоћ финансирањем изградње терапијског центра за особе оболеле од мултипла склерозе.

Терапијски центар који ће бити површине 600 квадратних метара поседоваће 10 смештајних јединица које ће имати укупно 20 лежаја. Планирана је и изградња затвореног базена где ће се спроводити потребне терапије за пацијенте који имају мултипла склерозу. Све остале терапије за оболеле од овог тешког хроничног обољења централног нервног система пружаће се у постојећој здравственој станици.

– У свету, ова непредвидива болест је дијагностикована код 2,5 милиона људи, док се тај број у Србији креће око 6-7 хиљада. Адекватна терапија је битан аспект живота оболелих од мултипле склерозе и ускоро ће бити доступна у Бањи Врујци. Планирано је да објекат у коме ће се вршити услуге смештаја, неге и лечења особа оболелих од мултиле склерозе буде изграђен у центру Бање Врујци, на локацији поред здравствене станице. Центар чија је процењена вредност нешто мање од 48 милиона динара биће опремљен у складу са потребама пацијената, а здравствена станица ће након изградње објекта прерасти у рехабилитациони центар.- рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име