У Мионици обележена Зелена недеља: Преко 1000 ђака и предшколаца учествовало у бројним акцијама

0
117

Преко 1000 ђака и предшколаца у општини Мионица учествовало је у обележавању Зелене недеље са својим наставницима и васпитачима. Зелена недеља у Мионици отворена је 22. маја на светски Дан биодиверзитета интерактвиним радионицама у библиотеци, а завршена је изложбом дечијих радова у парку, 5 јуна на светски Дан животне средине.

У припрема за Зелену недељу, мионички ђаци посетили су реку Рибницу, а најмлађи обишли су расадник цвећа.

Такође, ученици у Рајковићу посадили су цвеће у школском дворишту.  Расписан је и ликовни и литерарни конкурс под називом „Буди део решења, а не загађења“, где је пристигло  преко 500 ликовних радова.

Радови су изложени у мионичком парку. Изложба на отвореном окупила је велики број деце, родитеља, васпитача, наставника и мештана.

Pročitajte i  Општина Мионица покренула акцију „Дрво генерације“: У плану садња око 1300 садница

Председник општине Мионица Бобан Јанковић посетио је изложбу и том приликом рекао

-Диван је осећај провести поподне са нашим малишанима. У парку влада изузетна атмосфера, сви смо поносни на радове наше деце. Одавде, из мионичког парка шаљемо поруку да је важно бринути о животној средини. Од изузетног значаја је да водимо рачуна о нашој околини, да је чувамо и да је чисту оставимо у наслеђе будућим генерацијама. Бринемо о сваком сегменту друштва, а општина Мионица ће ускоро добити и пречистач отпадних вода што ће значајно утицати на заштиту наших природних, а нарочито водних ресурса. Градимо чистију и здравију Мионицу.

Мионички парк одисао је позитивном енергијом, а весели дечији осмеси красили су мионичку варош.

Pročitajte i  Све спремно за старт етапе бициклистиче трке „Кроз Србију“ из Мионице

Драмским текстом под називом „Вода је наше благо“, полазници школе глуме поздравили су присутне, а након скеча награђенима су уручени ваучери и књиге. Посетиоцима изложбе подељене су вишекратне торбе за куповину, као једна од мера смањења отпада и борбе против загађења околине, јер су кесе најчешћи загађивачи природних ресурса.

Награде за изабране ликовне радове су ваучери који се могу искористити у књижари „Бамисс“ у вредности од 4000 динара за прво место, 3000 за друго и 2000 динара за треће место. Ваучерима је награђен 21 ученик.

За све грађане мионичке општине Туристичка организација Мионице под покровитељством општине Мионица расписала је конкурс за најлепше уређено двориште у 2021. године. У циљу давања подршке грађанима Мионице који су се потрудили и уредили своја дворишта, општина Мионица је спремила вредне награде. Награда за прво место је моторна косачица, друго место лед расвета за двориште и за треће место садни материјал. Пријава  још увек траје, до 1. јула 2021. године.

Pročitajte i  Помоћ општине Мионица и локалних привредника: У току изградња куће за борца са Кошара

Кроз обележавање Зелене недеље, мионички ђаци стекли су додатна сазнања о заштити животне средине, значају природних ресурса, а кроз едукативне радионице и обилазак природе спознали су значај чистог ваздуха, чисте воде и здраве животне средине.

Поред школа и вртића, у организацију и реализацију Зелене недеље учествовали су и Библиотека „Милован Глишић“, Центар за образовање и развој „Мионица“ и Културни центар „Мионица”.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име