У Мионици одржана 52. окружна смотра рецитатора: Учествовало 67 такмичара из Колубарског округа

0
421
DCIM100MEDIADJI_0065.JPG

Културни центар „Мионица“ је и ове године био домаћин Окружне смотре рецитатора под називом „Песниче народа мог“ на којој је учествовало 67  ученика из основних и средњих школа Колубарског округа.

Због пандемије корона вируса, такмичење је одржано онлајн. Стручни жири слушао је снимак извођења такмичара.  Такмичење се одржало 12. маја, а организовано је у три категорије, и то млађег, средњег и старијег узраста.

Победници 52. Окружне смотре рецитатора су Хана Перић, Мина Симић и Виктор Лукић  из Ваљева  који су пласирали  и на 52. Републичку смотру рецитатора.

Овогодишњи стручни жири чинили су глумица Катарина Вићентијевић, глумица Ангелина Лукић и редитељ Мирослав Трифуновић.

Победници су награђени књигама сходно узрасту, а награде су им достављене путем поште.

У категорији млађег узраста друго место је освојила Нађа Мандић, а треће место Јована Петровић из Ваљева. Марија Дубљевић из Лајковца освојила је друго место у категорији средњег узраста, док се Никола Алексић из Осечине пласирао на треће место. Душици Јаковљевић из Ваљева припало је друго место у категорији старијег узраста, а Софији Ненадовић из Ваљева треће место.

Окружна смотра рецитатора у Мионици се одржава од 2003. године. Културни центар и општина Мионица су и ове године са великом пажњом организовали смотру рецитатора. Оваква такмичења су изванредна прилика за ученике и наставнке, где могу показати свој таленат и чувати и неговати књижевност и уметност.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име