У мионичким школама одржан час културе говора: „Проговори да видим ко си“

0
374

У оквиру Дечије недеље у среду 7. октобра су у мионичким образовним установама гостовали мастер комуниколог Слободан Роксандић и глумац Милан Босиљчић. Гости су кроз интерактивни школски час културе говора представили Роксандићеву књигу „Проговори да видим ко си“. Током интерактивног школског часа гости су на практичним примерима дали савете како унапредити једну од најважнијих социјалних вештина у 21. веку, примењиву у свим областима, излагачку писменост, способност да изразимо себе и своје идеје на сугестиван, уверљив начин, правилном употребом гласа, говора, невербалне комуникације.

На крају часа, председник општине Бобан Јанковић и аутор су свим учесницима поклонили по примерак књиге „Проговори да видим ко си“.

Pročitajte i  Брига о старима: Настављена обука за неговатеље у општини Мионица

Јанковић је овом приликом мионичким ђацима поручио да ће им савети из књиге помоћи да се науче вештинама доброг говора, што им даје моћ да свет обликују и помоћу речи.

Интерактивни школски час је резултат сарадње општине Мионица и Удружења за развој и унапређење културе говора „Изражајност“ на пројекту чији је циљ да се укаже на значај развијања културе говора за успех у животу, као и да се деца и млади правилном употребом гласа и говора издвоје од просека и површности. Током реализације пројекта, кроз планиране обуке и радионице, деца и млади ће побољшати своје говорне навике, а истовремено бити у могућности да својим вршњацима пренесу новостечена знања, чиме се шири узорно говорење које може служити за пример. Учесници ће учити

Pročitajte i  Улагање у сигурну будућност: Мионица издвојила 47 милиона динара за развој спорта

како да ублаже и умање страх од наступа пред публиком, како да говоре на артикулисан, разложан, динамичан начин, како да владају својим говором тела и да га усклађују са речима и како да оно што изговарају буде занимљиво и сликовито.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име