U POSLEDNJEM INTERVJUU ESMA KAO DA JE NASLUTILA SMRT: Evo šta je pevačica pored planova za sledeću godinu još izjavila

0
1190

Pevačica romske muzike Esma Redžepova Teodosijevska umrla je juče u 73. godini života u jednoj skopskoj bolnici posle kraće i teške bolesti. Smatrana je kraljicom romske muzike zbog načina na koji ju je izvodila, što joj je donelo i  i svetsku slavu, a 2013. godine ponela je i titulu nacionalnog umetnika Makedonije.

esma

U poslednjem intervju koji je dala, pevačica je pričala o svojim budućim planovima, a na kraju je naglasila da će sve to biti- “Ako budem živa i zdrava” Takodje je planirala i da održi koncerte u svim centrima bivše Jugoslavije. Zamislite da se 23.000 puta popnete na binu i siđete. To nije lako, a kamoli da toliko puta pevate. Tokom karijere duge 55 godina učestvovala je na vrhunskim svetskim muzičim festivalima i manfestacijama. Esma je, kako se ističe, bila pravi muzički ambasador u svetu.

Pročitajte i  Предивна прича о томе како је Момо Капор на једној слави поред пуно хране остао празног стомака

“Ove godine pevala sam u Filharmoniji u Minhenu, pred više od 2.000 ljudi, a nedavno sam se vratila iz Amerike, gde sam nastupala u Kenedi centru i Kongresnoj biblioteci u Vašingtonu. Prvi put u karijeri ću ove godine nastupiti u Kini. Bez obzira na to što publika ne razume o čemu pevam, mislim da sam specifična pevačica i da je magija u mom glasu” rekla je pevačica tada.

Pročitajte i  Вечна кућа 833 српска ратника: Имена младића којих се више нико не сећа, а од српских туриста ретко ко сврати у Бизерту

Redžepova je sledeće godine trebala da obeleži 60 godina rada, zbog čega je i planirala da nastupa u centrima bivše Jugoslavije.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име