Учионице по светским стандардима: Средња школа “Мионица” прославила важан датум у новом модерном објекту

0
464

Средња школа „Мионица“, чији ученици кулинарства освајају медаље на најпрестижнијим такмичењима, обележила је Дан школе. Прослава је ове године уприличена у поптуно реконструисаном објекту. Влада Републике Србије је преко Канцеларије за управљање јавним улагањима  уложила  338 милиона динара за реконструкцију средње школе „Мионица“ и основне школе „Милан Ракић“. Одржан је и Дан отворених врата за ученике завршних разреда мионичких основних школа. Обележавању Дана школе присуствовао је и председник општине Мионица, Бобан Јанковић.

-Одлично је што смо успели да реновирамо школу. Школа је уређена по најмодернијим стандардима. Поносан сам на труд и рад свих нас. Омогућили смо  најбоље услове за школовање наше деце. Данас када обележавамо Дан школе, желим да укажем на важност образовања и верујем да ће наши млади Мионичани једног дана постати успешни инжењери, доктори, професори, добри људи који ће наставити да граде нашу Мионицу-рекао је Јанковић.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, ове године је изостала свечана приредба, па је програм осмишљен нешто другачије. Ученици су били у прилици да замене улоге са наставницима, а организован је и турнир дубла у стоном тенису између професора и ђака. Поводом обележавања, школу је посетило и 50 ученика осмог разреда из Горње и Доње Топлице, Рајковића и Брежђа где су их представници смерова упознали са образовним профилима, начином рада, могућностима запослења након завршетка школовања и др.

Добре вести за мионичке средњошколце је да ће  средња школа „Мионица“ ове године учестовавати у размени ученика у оквиру пројекта Erasmus+. Ђаци ће бити у прилици посете Пољску и Турску када се стекну услови због корона вируса.

Средња школа „Мионица“ је почела са радом 2009. године, а школу похађа 181 ученик у 8 одељења са  четворогодишњим профилом туристичко-хотелијерског техничара и трогодишњим профилом кувара и конобара. Реконструкција средње школе започета је у октобру 2019. а завршена је у јуну 2020. године.

Средња школа “Мионица” реконструисана и урађена по светским стандардима
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име