Језива тајна српског села: Ниједан мушкарац сигурно не би пожелео да живи овде!

0
2779

Мало насељено место поред Смедерева, већ два века носи назив Удовице, у њему сада има у просеку 130 удовица на 2.000 становника.

Иако се ово место труди да буде препознатљиво по воћарству и пољопривреди, и даље су аутентични само по једној ствари – броју удовица.

Постоји неколико теорија о овом мистериозном месту у Србији.

По једном предању, овде је постојало село Подгорица, из кога је Змај деспот Вук, да би казнио сељаке који су прикрили Алибега, покупио 60-70 сељака и погубио их. Kако су тада у селу многе жене удовице, село је прозвано Удовице.

Pročitajte i  Родитељи, ово није за игру: Видео игрице, чак и оне стратешке, заглупљују децу!

Према другом предању, постојала је жена коју су мештани звали Удовица, и код ње су сви ишли на печење, и тако је остало име села Удовице.

Ово место је препознатљиво по још једној ствари!

Најбоље уређеним гробљима. Од 27 села колико има општина Смедерево, место Удовице има најбоља гробља.

Стари људи причају да данашње Удовице нису на месту на коме је било село Подгорица, већ између старе Подгорице и данашњих Удовица, где је постојао манастир који се звао Kокора. Данас се ту виде трагови темеља, као и трагови гробља које је било поред манастира. Ту је данас извор Змајевац.

Pročitajte i  Срећан је само онај ко у срцу има љубав: Патријарх Порфирије пожелео ђацима срећан почетак школске године

Удовице се помињу у арачким списковима из првих десетина 19. века и село је имало 1818. године 25 кућа. Године 1846. у селу је била 51 кућа, а по попису из 1921. г имало је 204 куће са 1097 становника.

Тадашње породице су у главном били млађи досељеници. Иако је од предања о настанку имена села прошло доста времена, ово село и даље прати иста карма. Удовице.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име