Било да желите да изненадите госте за предјело, да им сервирате као успутно мезе уз пиће или да салату обогатите укисељеним куваним јајима, овај рецепт ће вас одушевити.

Састојци: 1,2 тврдо куваних јаја, очишћених и охлађених, 2-3 гранчице свеже мирођије, 1 чен белог лука, 3 шоље белог сирћета, 1 шоља воде, 1 кафена кашичица крупне соли, 1 велики црни лук – ситно сецкан, 1 лист ловора, 1/3 шоље шећера, 4 кафене кашичице мешавине зачина (бибер у зрну, коријандер, семе горчице…) – по жељи.

Pročitajte i  Банана сплит торта: Посластица коју сви обожавају

Припрема: Све састојке осим јаја, белог лука и мирођије сипати у шерпу. Пустити да прокува, потом смањити ватру да ври још пет минута, па оставити да се прохлади.

Чен белог лука убацити у теглу, за њим три јајета, па мало прокуваног лука и гранчицу мирођије. Понављати док не напуните теглу. Течност сипати преко јаја и затворити теглу.

Pročitajte i  Тајна за НАЈБОЉЕ бечке шницле на свету: Сочно и хрскаво месо које ће сви обожавати

Оставити у фрижидеру најмање 3-4 дана пре јела (најбоље седам дана).

Овако припремљена укисељена јаја могу опстати у фрижидеру недељама – бар тако каже легенда, јер нико није издржао да их толико дуго не једе.

Савети: Уместо белог сирћета можете користити и јабуково, за другачији укус. Ако додате неколико кришки цвекле јаја ће добити прелепу ружичасту боју. Додајте мало љуте папричице ако волите да јаја добију и на љутини. Немојте користити каранфилић јер ће од њега “расол” добити смеђу боју.

Pročitajte i  Традиционална кромпируша: Мекана и хрскава никог неће оставити равнодушним

dnevno.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име