Nema više čupanja- oslobodite se neželjene trave iz bašte na prirodan i jeftin način

0
2578

Mnogi ljubitelji cveća, koji vode računa o svojoj bašti, ne znaju kako da izađu na kraj sa travom koja niče na sve strane.

I dok svi najčešće iznova i iznova čupaju travu koja neprestano raste oko cveća, ni ne slute da za taj problem postoji mnogo jednostavnije rešenje, koje će vas osloboditi neželjenih travčica, a da cveće ostane netaknuto.

Pročitajte i  Srbi puštaju narodnjake i vode ljubav na terasi: Evo šta o nama kažu Rusi koji su se nedavno doselili

Kuhinjska so

Jednostavno sipajte so direktno na biljku ili napravite rastvor od dve šolje vode i jedne šolje kuhinjske soli. Poprskajte neželjenu travu rastvorom i on će je ubiti.

Kukuruzno brašno

Služi i kao preventiva protiv rasta i kao ubica neželjenih biljaka. Sve što treba da uradite jeste da pospete malo kukuruznog brašna na travu ili na mesto gde ne želite da nikne.

Pročitajte i  Korak po kaorak napravite sladoled sendvič: Ledena poslastica koju ćete obožavati (VIDEO)

Sirće

Poprskajte listove ili stabljiku trave čistim alkoholnim ili jabukovim sirćetom. Ovaj metod ćete možda morati da ponavljate, naročito ako nakon nanošenja sirćeta padne kiša. Kiselina iz sirćeta zauvek će ubiti travu, ali pazite da kapljice ne završe na cveću ili u zemlji, jer na njoj posle ništa više neće rasti.

Pročitajte i  Kako je Predrag Ejdus govorio o svojoj ljubavi dugoj 43 godine: Bio je ponosan što je osvojio jednu od najlepših žena Beograda

Ključala voda

Najjeftiniji, ali veoma efektan metod ubijanja neželjene trave. Pažljivo prelijte vrelu vodu preko trave i biće uklonjena zauvek
luži i kao preventiva protiv rasta i kao ubica neželjenih biljaka. Sve što treba da uradite jeste da pospete malo kukuruznog brašna na travu ili na mesto gde ne želite da nikne.

Stil

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime