Nema više čupanja- oslobodite se neželjene trave iz bašte na prirodan i jeftin način

0
1184

Mnogi ljubitelji cveća, koji vode računa o svojoj bašti, ne znaju kako da izađu na kraj sa travom koja niče na sve strane.

I dok svi najčešće iznova i iznova čupaju travu koja neprestano raste oko cveća, ni ne slute da za taj problem postoji mnogo jednostavnije rešenje, koje će vas osloboditi neželjenih travčica, a da cveće ostane netaknuto.

Pročitajte i  Ono što je Meša Selimović rekao o ulizicama još pre 100 godina danas važi više nego ikad

Kuhinjska so

Jednostavno sipajte so direktno na biljku ili napravite rastvor od dve šolje vode i jedne šolje kuhinjske soli. Poprskajte neželjenu travu rastvorom i on će je ubiti.

Kukuruzno brašno

Služi i kao preventiva protiv rasta i kao ubica neželjenih biljaka. Sve što treba da uradite jeste da pospete malo kukuruznog brašna na travu ili na mesto gde ne želite da nikne.

Pročitajte i  Dugo skrivana tajna Olivere Marković: Jednu umrlicu čuvala je do kraja života

Sirće

Poprskajte listove ili stabljiku trave čistim alkoholnim ili jabukovim sirćetom. Ovaj metod ćete možda morati da ponavljate, naročito ako nakon nanošenja sirćeta padne kiša. Kiselina iz sirćeta zauvek će ubiti travu, ali pazite da kapljice ne završe na cveću ili u zemlji, jer na njoj posle ništa više neće rasti.

Pročitajte i  Kratak i neobičan brak slavnog ruskog pisca oterao je u smrt: Jedna Nemica promenila mu je poglede na ljubav i žene

Ključala voda

Najjeftiniji, ali veoma efektan metod ubijanja neželjene trave. Pažljivo prelijte vrelu vodu preko trave i biće uklonjena zauvek
luži i kao preventiva protiv rasta i kao ubica neželjenih biljaka. Sve što treba da uradite jeste da pospete malo kukuruznog brašna na travu ili na mesto gde ne želite da nikne.

Stil

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime