Ulica kakva postoji samo u Srbiji: Urbanistički apsurd koji meštanima zadaje muke

0
389

Ko nije prolazio uličicom Mihaila Šolohova u Borči, taj nije upoznao sve urbanističke bisere naše Srbije!

Ukoliko vas, pak, put navede da kolima skrenete u ovu ulicu, morali biste dobro da porazmislite da li je vaše vozilo dovoljno usko da prođe između bandera koje se nalaze – na sred ulice!

Šta je ovde starije, bandere ili asfalt?

borca-ulica-bandere

Komšija zvani Mitar izjavljuje da su prvo bile postavljene bandere, a kasnije se uličica i asfaltirala.

Pročitajte i  "Noć ukusa" na pijaci Đeram

Naime, ova ulica je nekada bila samo prolaz između parcela, od kojeg je nastalo sokače. Koliko je Mitar upućen, građani ulice su davnih dana, samoinicijativno i, naravno, uz pomoć nekoga iz Elektrodistribucije, uveli struju. Tada su i postavljene bandere na mestu na kome su i sada.

Kada je rešeno da sokače postane ulica, vlasnici placeva su se dogovorili da svaki da oko pola metra do metar dužine placa da se tuda “protera” asfalt. Tako su bandere i bez pomeranja došle bliže sredini ulice. Prilikom asfaltiranja, opština i Beograd put su ih samo ostavili tu gde jesu.

Pročitajte i  Neverovatno uzbudljiva igra sudbine dveju porodica: Pesma "Belo Lenče" krije istinu o najlepšoj ljubavnoj priči iz Vranja

Od strane nadležnih suštinski je obećano još pre 3 do 5 godina da će se rešiti problem, ali za sada nikoga nema, a zahtev je podnet još pre šest godina. U međuvremenu, stanari ulice se snalaze, navikli su i na vožnju i parkiranje pored ovih bandera.

Nadamo se da će nadležni iz odgovornih institucija što pre reše problem građanima kako bi ova nadasve čudna ulica postala funkcionalnija i jednostavnija za život.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime