Umesto protesta, CarGo predao zahtev za 1200 taksi dozvola

0
407

Umesto najavljenih kontra protesta, CarGo je danas predao zahtev za izdavanje 1200 taksi dozvola u Sekretarijatu za saobraćaj – Sektoru za auto taksi prevoz. CarGo je kupio taksi privredno društvo, koje posluje na tržištu još od 1994. godine.

Iz CarGo su rekli da je kupovina taksi privrednog društva, kao i predaja zahteva za taksi dozvole, jedan od najboljih načina da se celokupna situacija reši na miran način.

„Taksisti, njihove javne i tajne vođe, zahtevaju da se registrujemo, međutim dozvole ne daju. Kažu registrujte se, a nijednoj kompaniji ne daju taksi dozvole. Po najnovijoj, zvaničnoj, studiji Beogradu nedostaje 1700 taksi vozila. CarGo je danas iskazao spremnost da se registruje i reši ovaj problem. Ovo je potpuno ispravan i legitiman zahtev i nadamo se da će odgovor nadležnih biti legalan i u skladu sa onim što poručuju“, navodi se u saopštenju.

Zahtev za proširenje voznog parka

U saopštenju su se zahvalili manastiru Hilandar i rekli da je to jedan od razloga za odabir drugačijeg pristupa.

“Hrišćanski je „ako te ko udari po desnom obrazu, okreni mu i drugi“.  Zato se nadamo da će razum preovladati i da ćemo dobiti rešenje u interesu svih građana Beograda. Upravo iz tog razloga nismo izažli na ulice. Kupovinom taksi privrednog društva i predajom taksi dozvola, jednom za svagda želimo da stanemo na put kartelima i otvorimo put za normalan život u Beogradu“, zaključili su u saopštenju.

Taksi udruženja su proteklih dana izneli zahteve za poskupljenjem usluge i gašenje CarGo platforme, te zapretili zatvaranje ulica, ukoliko im se ne ostvare zahtevi. CarGo je inicirao organizovanje kontra protesta i u međuvremenu preinačio zahteve.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име