Несвакидашње уметничко вече у Мионици: Изложба слика „Боеми“ на отвореном

0
235

У Градском парку у Мионици у петак је отворена изложба слика „Боеми“ ауторке Марије Ђокић, Мионичанке, наставнице ликовне културе и уметнице. У несвакидашњем амбијенту на отвореном простору посетиоци су имали прилику да виде петнаест портрета Маријиних суграђанки и суграђана, који према речима историчарке уметности Милице Михајловић сублимирају лични израз и поетику уметнице која своју инспирацију проналази на родном тлу.

– Циклус „Боеми“ је настао у протекле две године и уметница у њему испитује однос човека и кафане мионичког друштва. Свет Марије Ђокић негује модерну мисао, приказ реалног и овоземаљског, ћудљивог и чулног, а тема кафане везана је за почетке модернизма у сликарству и била је део приказа савременог живота. Динамичност сцене често надвлада статичност портретисаног кроз устрептале покрете фигура, чиме уметница постиже снажан емотивни набој, њихов заједнички именитељ-рекла је Милица Михајловић на отварању изложбе.

Pročitajte i  Општина Мионица добила донацију у виду заштитне медицинске опреме од Националне алијансе за локално економски развој

Марија Ђокић се у свом обраћању захвалила општини Мионица и овдашњем Културном центру на свесрдној помоћи у реализацији изложбе, као и Мионичанима чији су се портрети нашли на платну. Такође, истакла је да је ово само први део трилогије „Боеми“ коју ће у наредном периоду заокружити још две изложбе. Изложбу слика „Боеми“ љубитељи ликовне уметности наредних недеља могу погледати у Клубу Културног центра у Мионици.

Pročitajte i  Општина Мионица на конкурсима обезбедила значајна финансијска средства: 20 милиона динара од Министарства државне управе и локалне самоуправе
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име