Unapređena usluga „Pomoć u kući“: Otvorena kancelarija u centru Mionice

0
43

U cilju unapređenja usluge „Pomoć u kući“ opština Mionica je obezbedila kancelariju u centru varoši, i to u zgradi Biblioteke i Kulturnog centra u kojoj se od skoro nalazi sedište projekta.

Na ovom mestu zainteresovani građani mogu dobiti sve potrebne informacije.

– Predano radimo da bi našu Mionicu učinili što boljim mestom za život svakog pojedinca. Otvaranje kancelarije će nam omogućiti da na još efikasniji način budemo na usluzi našim starijim sugrađanima.

Pročitajte i  Ledena bajka u Mionici: Klizalište na otvorenom u centru varoši najlepša zabava za decu

Takođe, zahvalni smo Nemačkoj razvojnoj agenciji (GIZ) i NALED-u koji su ovih dana donirali aparate za merenje šećera i krvnog pritiska, zaštitnu i prateću opremu, a sve u cilju što uspešnije realizacije ovog humanog projekta. „Pomoć u kući“ je od neprocenjive važnosti, pogotovu za naše najstarije i njihove porodice kojima je takva vrsta pomoći i najpotrebnija – naglasio je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Pročitajte i  Mališani velikog srca u važnoj misiji: Priča o dobroti dece iz Mionice

Usluga „Pomoć u kući na području opštine Mionica“ funkcioniše od 2016. godine. Usluga koju pružaju gerontodomaćice je dostupna odraslima i starijima koji imaju ograničenja fizičkih i psihičkih sposobnosti, usled kojih nisu u stanju da samostalno žive u svojim domovima bez redovne pomoći u aktivnostima dnevnog života, nege i nadzora, pri čemu je porodična podrška nedovoljna ili nije raspoloživa.

Pročitajte i  Opština Mionica obeležila važan jubilej: 126 godina postojanja varoši

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime