Унапређење саобраћајне инфраструктуре у Мионици: Планирано улагање у износу од 8,9 милиона динара

0
151

Мионица ће ове године уложити 8,9 милиона динара у унапређење саобраћајне инфраструктуре. Средства су добијена у оквиру Програма Владе Републике Србије за подршку недовољно развијеним општинамау 2021. години.

– Градимо нашу Мионицу захваљујући помоћи и подршци Владе Србије кроз програм „Србија 2025“, јер су њиме обухваћени сви кључни инфраструктурни пројекти. Одобрена средства ће нам помоћи у остварењу високих циљева које смо поставили. Посвећујемо се унапређењу и побољшању живота  свих наших грађана – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Pročitajte i  Општина Мионица покренула акцију „Дрво генерације“: У плану садња око 1300 садница

Свих 8,9 милиона добијених кроз сарадњу с Владом Србије и министром без портфеља Новицом Тончевом, биће употребљено у унапређење капацитета у области израде пројектно – техничке документације, планске документације, планских документа, изградњу и реконструкцију инфраструктурних објеката од значаја за грађане Мионице.

– Наш главни циљ је да кроз инвестиције у инфраструктуру што више унапредимо квалитет живота свих становника Мионице. Сваки динар који инвестирамо сада представља инвестицију у бољи живот будућих генерација – рекао је Јанковић.

Pročitajte i  Мионица ће четврти пут за редом бити домаћин бициклистиче трке „Кроз Србију“

Општина Мионица је ове године имала врло интензивну пројектну активност. Предато је више од 45 пројеката, од којих је до сада одборено више од половине. Укупна средства која ће Мионици ове године бити додељена за развој инфраструктуре у свих 36 насеља премашиће 400 милиона динара.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име