Састојци: 4 јаја, 150 г шећера, 40 мл уља, 130 г брашна, 10 г прашка за пециво.

Припрема: Јаја умутите миксером да скоро побеле и онда додајте шећер. Након тога додајте уље и брашно са прашком за пециво (када додајете брашно, мешајте шпатулом).

Тесто за кору сипајте у калуп за торту или тепсију пречника 24 цм, који сте обложили папиром за печење. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180 степени 40-45 минута, док чачкалица којом проверавате не буде сува.

Pročitajte i  Богата и сочна баклава са орасима: Оригинални рецепт за најбољу посластицу

Пече се са укљученим доњим грејачем скоро до самог краја печења. У последњих 5-10 минута се укључују оба грејача.

Добро охлађена кора се пресече на 2 или 3 дела, у зависности од рецепта, или се количина смањи уколико вам је потребна само једна.

 

Стил

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име