UPOZORENJE SRPSKOG PATRIJARHA O PRETEĆEM KOMUNIZMU IZ 1936: Patrijarh Varnava misteriozno je preminuo, a rezultati obdukcije kriju se u arhivi BIA

0
1091

Pre tačno 80 godina patrijarh Varnava je u Božićnoj poslanici 1936. upozorio srpski narod šta će se desiti ako odlučno ne odbaci nadirući komunizam.

patrijarh-varnava

Kritikovao je politiku vlade, ali ona i njen predsednik Milan Stojadinović ulažu sav svoj uticaj da govor ne bude u celosti objavljen.

Zapanjiće vas koje je sve posledice ove ideologije predvideo tada srpski patrijarh Varnava i šta je tada poručio Srbima –

Braćo i sestre
Deco naša ljubazna,

“Moramo vas upozoriti na protivversko i podmuklo strujanje iz inostranstva. Ma koliko verovali u zdrav razum i razboritost našeg sveta, koji još nije iscelio ljute rane iz minulih ratova, ipak moramo reći, da se širi komunistički otrov, koji u našim danima, izgleda, dolazi do pretećeg izražaja.

patrijarh varnava

Prikriven uticaj te nemani današnjega doba ima značaj opasnosti zato, što se ona naročito omladini našoj prikazuje u jednoj nevinoj a primamljivoj odeći.

Pročitajte i  За њих не постоји ни споменик: 50 младих Српкиња које су бежећи пред Турцима решиле да скоком у Саву оду у заједничку смрт

KAO SOTONA ŠTO SE U ANĐELA PRETVARA I OBEĆAVA RAJ NA ZEMLJI –

Međutim, u samoj svojoj suštini to zlo prikriva u sebi najstrašniji otrov, koji nepoštedno ubija i duševno i fizičko zdravlje. Taj otrov razara porodicu, građansko društvo, pa i celo narodno i državno biće. On je sudbonosan zato, što je zasnovan na primamljivoj i jevtinoj laži: obećava, zamislite, svima i svakom raj na zemlji!

patrijarh varnava

»Kao što se satana pretvara u nebeskog, svetlog anđela, tako se isto i satanine sluge pretvaraju u tobožnje sluge pravde« (1.Kor.11,14-15).

ILI ĆEMO BITI SRBI, ILI OTPADNICI NACIJE –

Lakoveran svet, obuzet materijalističkim žudnjama a pripreman da zaboravi šta treba da bude napaćeni Srbin i uvek svestan hrišćanin, bez razmišljanja prihvata takva vašarska obećanja.
Ne postoji nikakva sredina.

Pročitajte i  Рука Светог Јована Крститеља: Светиња која је прешла велики пут од Јерусалима до Цетиња

patrijarh varnava

Ili ćemo biti Srbi, svesni svoje prošlosti i amaneta naših otaca i pradedova, ili – otpadnici nacije, internacionaliste, tj. pripadnici nekakve magle, građani belosvetski, rušioci života i svega, bez nacionalnog ponosa, bez vere, bez morala.

KOROV SE NIKAD NE SEČE JER POSLE OPET IZRASTA. ON SE IZ KORENA ČUPA –

… Njima nije potrebna Istina. Neće oni Boga. NJima je potrebna laž. A u zgodnom su položaju, jer lakoverni svet guta lepe priče.

patrijarh varnava
Propoveda se, dakle, jedna najveća laž i ludost, ali pojedinci, naročito omladina ipak tu laž prihvata, miri se sa njom i obožava te volšebnike!… Otuda zadatak ne samo Crkve, već i građanskog društva, Države a u prvom redu škole, da se sprečava širenje bezbožnosti. Bez toga sve ostale protivkomunističke radnje ostaće bez željenog uspeha. Korov se nikad ne seče, jer posle opet izrasta. On se iz korena čupa!

Pročitajte i  Данас славимо Светог Стефана, крсну славу Немањића: Ово су сви обичаји које треба испоштовати

PATRIJARH VARNAVA ISTE GODINE IZNENADA JE PREMINUO. SMATRA SE DA JE UBIJEN –

Patrijarh Varnava iznenada je preminuo u noći između 23. i 24. jula 1937, neočekivano i pod nerazjašnjenim okolnostima. Mnogi smatraju da je otrovan prahom od dijamanata koji mu je podmetnut u hranu i koji neodoljivo razara organe za varenje i izaziva krvarenje do smrti. No, javni rezultati obdukcije su još uvek pod embargom u arhivi BIA.

rep-patrijarh-varnava_620x0

Iste te noći jugoslovenska skupština donosila je odluku o konkordatu s Vatikanom, kom se poglavar SPC protivio. Na dan početka ove skupštinske rasprave 19. jula žandarmerija je prebila učesnike litije za ozdravljenje poglavara patrijarha. Ovaj događaj poznat je u istoriji kao “krvava litija”.

Preuzeto sa: srpskaistorija

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име