Србија се нашла на листи земаља које према оцени портала „Ју-Ес-Еј тудеј“ заслужују много више туриста, а ту су се нашле и БиХ, Македонија и Црна Гора.

Србију посећује 1.281.000 иностраних туриста. Заборавите швајцарске Алпе, Србија је ново место за скијање где можете пронаћи празне стазе и изазован терен, пише Ју-Ес-Еј тудеј (USA Today).

Pročitajte i  Савршен ручак за време поста: Једноставна и ускуна кромпир салата са туњевином
РТС

„Током године, главни град Србије, Београд, привлачи Европљане жељне провода својим баровима и клубовима. За оне који траже мирније искуство у Србији, препоручује се одлазак у неки од бројних националних паркова, који нуде планинарење, спортове у води и много, много прелепог пејзажа“, наведено је у тексту.

Црну Гору су назвали „земљом шест континената“ и културолошки веома занимљивом, а Македонију „шареноликом“ након државног пројекта реконструкције главног града 2014. године.

Pročitajte i  Путовања и излети у Србији: Сазнајте брзо вести из туризма на једноставан начин

За БиХ, коју годишње посећује 777.000 туриста наведено је да јој је остало много лепе земље откако јој је Хрватска, коју годишње посети 13 милиона иностраних туриста, „узела“ најлепше плаже и оставила јој делић мора.

На листи Светске туристичке организације (UNTWO) земаља са најмањом посетом туриста, поред земаља у региону нашли су се и Сан Марино, Лихтенштајн, Молдавија, Монако, Луксембург и Јерменија.

Pročitajte i  Да се не заборави злочин без казне! На данашњи дан 1999. почело је НАТО бомбардовање СРЈ

Извор: Танјуг

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име