Ускршњи маркети и радионице за децу на београдским пијацима

0
360

Организовањем Ускршњих маркета на пијацама „Каленић“, „Скадарлија“ и „Палилула“ пету годину заредом, ЈКП “Градске пијаце” показује да  чува обичаје и традицију.  На ове три београдске пијаце од 15. до 23. априла у периоду од 08 до 16 сати одржаће се Ускршњи маркети.

Београдске пијаце биће права места где наши суграђани могу да се снабдеју намирницама за припрему посног и мрсног менија. За вредне домаћице које желе да искажу своју креативност, београдске пијаце су права места за куповину квалитетне ускршње декорације. На свим београдским пијацама се може пронаћи све што је потребно за припрему трпезе поводом најрадоснијег празника. Од декоративне шушке, папирне траве,  корпица,  фарби и гелова за јаја, налепница, као и већ офарбаних јаја природним техникама декупажа са разним мотивима. За прво офарбано јаје, чуваркућу, које чува укућане од сваке невоље током целе године, могу се пронаћи разна постоља, као и украси направљени од керамике и дрвета, са ускршњим мотивима.

На бројним тезгама биће изложен богат асортиман занатских и пригодних поклона, специјално декорисаних за ову прилику.

Ускрс на београдским пијацама

Како је одлазак на пијацу често породични ритуал, Градске пијаце мисле и на најмлађе посетиоце. На Велики петак, 22. априла обрадоваће малишане  радионицама у оквиру којих ће моћи да учествују у фарбању и декорисању ускршњих јаја. Радионице ће се одржати на пијацама „Каленић“, „Палилула“ и „Скадарлија“ са почетком у 10:30 часова.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име