Велики успех општине Мионица: Све је могуће када имате добре пројекте

0
931
Мионица

Општина Мионица је у протекле две године, преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, успела да реализује 26 пројеката од изузетног јавног значаја. Реч је о реконструкцији школа, клизишта, обнови и изградњи водоводе мреже и мостова. Кључ је у квалитетним пројектима који су допринели да ова општина повуче више од две милијарде динара и обнови своју инфраструктуру.

Бобан Јанковић. председник општине Мионица

Председник општине Мионица Бобан Јанковић изјавио је за РТС: “Држава Србија је преко Канцеларије за јавна улагања уложила значајна средства за реконструкцију јавних објеката. Поменуо бих школу у Рајковцу, истурено одељење у Буковцу , Козомору, Брежђу, истурено одељење основне школе “Милан Ракић” у Дучићу. Припремамо конкурсну документацију за расписивање јавних набавки за реконструкцију сва три објекта основне школе “Милан Ракић “чија је предрачунска вредност преко 220 милиона динара. Приводимо крају пројектно-техничку документацију за истурено одељење основне школе “Милан Ракић” у Горњој Топлици, (Бања Врујци) са фискултурном салом коју ће користити сва деца која похађају ту наставу.”

Изградња водоводне мреже у Мионици

Јанковић је поменуо и успешну санацију клизишта и водовода: “Ово је ерозивно, трусно подручје, урађено је преко 6 клизишта, раде се два велика клизишта у два села чија је вредност преко 70 милиона динара. Обновљено је неколико десетина километара водоводне мреже, уложено је преко 250 милона динара у цевоводе, црпне станице, резервоаре. Гледамо да оснажимо комуналну инфраструктуру, да градски водовод дође до сваке куће. Пре неколико дана завршен је и десети мост на територији наше општине Мионица. Укупна вредност свих мостова је преко 120 милиона динара. То је веома значајно за нашу локалну самоуправу, толико мостова није урађено у протеклих 30 година. ”

Издрадња моста у Мионици

На питање да ли је било проблема у реализацији, Јанковић је одговорио: “Било је проблема. Проблеми су ту да се решавају, људи који раде на пројектима су ту да проналазе решења а не да проналазе разлоге зашто нешто не може. Дакле, ако радите добро, ако радите квалитетно и делегирате праве пројекте, сигуран сам да ће они добити сагласност за реализацију.”
Марко Благојевић, директор Канцеларије за јавна улагања, истакао је да је општина Мионица изузетан пример за друге општине како да реализују своје пројекте: “Новац је ту само треба имати праве пројекте. Ми радимо са општинама које су активне, Мионица је јако добар пример. Активне општине раде на припреми пројеката и достављају нам квалитетне пројекте. Канцеларија пружа техничку помоћ локалним самоуправама, имамо инжењере и правнике који им помажу када је у питању припрема пројектно-техничке докумантације, спровођење јавних набавки, извођење радова, технички надзор, верификација. То је принцип који смо установили још за време обнове након поплава за који се показало да функционише. У Мионици смо урадили 22 пројекта само када је локална инфраструктура у питању и 4 пројекта за јавне објекте.”

За четири године од како постоји Канцеларија за управљање јавним улагањима, обновљено је 347 објеката јавне намене. То су школе, мостови, домови здравља.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име