Uspešno održana manifestacija „Vrujački izvori“: Preko sto izlagača i veliki broj posetilaca koji su uživali u bogatom kulturno-umetničkom programu

0
162

Banja Vrujci je ovog avgusta, kao i svake godine zablistala u punom sjaju, ispunjena duhom narodnog stvaralaštva, etno motivima i divnim zvucima naše izvorne, etno i narodne muzike.

Pod pokroviteljstvom opštine Mionica, a u organizaciji Turističke organizacije Mionica u subotu i nedelju (14 i 15. avgusta), šesnaesti put za redom u Banji Vrujci održana je manifestacija “Sabor narodnog stvaralaštva” pod nazivom ” Vrujački izvori”.

Na manifestaciji je bilo preko sto učesnika, koji su svojim angažmanom (izlaganjem, predstavljanjem i prodajom proizvoda,…) doprineli da posećenost događaja bude znatno veća nego prethodnih godina.

Tokom trajanja manifestacije posetioci su mogli da vide izložbe narodne radinosti i starih zanata, da uživaju u nastupima folklornih ansambala, zvucima violine i frule, da uživaju u degustaciji domaćih proizvoda i domaćeg gulaša koji je pripreman za sve posetioce.

Ova manifestacija ima za cilj očuvanje etnoloških vrednosti tradicije, prirodne i kulturne baštine, promociju starih i umetničkih zanata. Takođe, znatno doprinosi produžetku letnje sezone i poboljšanju turističke ponude.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime