Успешно одржана манифестација „Врујачки извори“: Преко сто излагача и велики број посетилаца који су уживали у богатом културно-уметничком програму

0
107

Бања Врујци је овог августа, као и сваке године заблистала у пуном сјају, испуњена духом народног стваралаштва, етно мотивима и дивним звуцима наше изворне, етно и народне музике.

Под покровитељством општине Мионица, а у организацији Туристичке организације Мионица у суботу и недељу (14 и 15. августа), шеснаести пут за редом у Бањи Врујци одржана је манифестација “Сабор народног стваралаштва” под називом ” Врујачки извори”.

Pročitajte i  У циљу унапређења пословања: Мионица и Привредна комора Србије отварају шалтер за помоћ привредницима

На манифестацији је било преко сто учесника, који су својим ангажманом (излагањем, представљањем и продајом производа,…) допринели да посећеност догађаја буде знатно већа него претходних година.

Током трајања манифестације посетиоци су могли да виде изложбе народне радиности и старих заната, да уживају у наступима фолклорних ансамбала, звуцима виолине и фруле, да уживају у дегустацији домаћих производа и домаћег гулаша који је припреман за све посетиоце.

Pročitajte i  Безбедност пешака на првом месту: У Мионици се асфалтира преко четири километара тротоара

Ова манифестација има за циљ очување етнолошких вредности традиције, природне и културне баштине, промоцију старих и уметничких заната. Такође, знатно доприноси продужетку летње сезоне и побољшању туристичке понуде.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име