Ustupa se 25 do 50 hektara državnog zemljišta mladim bračnim parovima: Vlada Srbije želi da mlade vrati na selo

0
819

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić istakao je u Boru da će Vlada Srbije u naredne tri godine uložiti 25 miliona evra za obnovu i razvoj zemljoradničkih zadruga, prenosi Novinska agencija Beta.

Krkobabić se u sedištu Borskog upravnog okruga sastao sa predstavnicima opština sa područja tog okruga i predstavnicima zemljoradničkih zadruga a tema razgovora bio je novi koncept regionalnog razvoja Srbije.

selo_1415288354_670x0

Prema njegovim rečima, problem nacionalne bezbednosti nastaje pojavom praznih sela, a njih ima i u Borskom okrugu i na jugu i jugoistoku zemlje. Dodao je da problem Srbije nije ulazak u EU već ponovni ulazak u sopstvenu zemlju, u sela iz kojih su ljudi otišli.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

“Naš ključni zadatak je da pokušamo da zadržimo mlade na selu i da vratimo one koji su otišli u potrazi za poslom”, naglasio je Krkobabić i dodao da je na području Borskog okruga broj stanovnika u poslednjih 20 godina smanjen za trećinu.

Krkobabić je naveo da će zemlja zadržati mlade na selu ukoliko im ponudi mogućnost izbora, a jedna od mogućnosti je razvoj zadrugarstva. “Cilj nam je da male poljoprivredne proizvođače udružimo i da ih učinimo robnih proizvođačima. Želimo da im pomognemo da svoju budućnost vide na selu”, kazao je Krkobabić.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

On je istakao da će Vlada Srbije u naredne tri godine uložiti 25 miliona evra za obnovu i razvoj zemljoradničkih zadruga.

Cesko_Selo_02

Za osnivanje novih zadruga biće izdvajano po 50.000 evra, a za razvoj postojećih zadruga po 100.000 evra. Ove godine radićemo prve ogledne primere u najnerazvijenim područjima”, izjavio je Krkobabić.

Prema njegovim rečima, u toku su pripreme kako bi naredne godine u budžetu Srbije bila obezbeđena sredstva koja će omogućiti pokretanje novog regionalnog razvoja u skladu sa vremenom u kome živimo i odlivom stanovništva.

Pročitajte i  Ћирило и Методије су Словенима подарили писменост како би разумели хришћанску мисао

futoski-kupus-polje

Izvor: Beta, B92

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име