UZ ZVUKE “TAMO DALEKO” OTVOREN BULEVAR NIKOLE TESLE U HAMILTONU: Pogledajte kako je to izgledalo

0
757

Bulevar Nikole Tesle otvoren je u Kanadi.

hamilton bulevar

Prvi put u istoriji Kanade jedan veliki bulevar poneo je naziv po velikom srpskom naučniku, Nikoli Tesli.

U Hamiltonu je, povodom 160 godina od Teslinog rođenja, održana i multikulturna svečanost Tesla elektrik festival. Na njoj su prisustvovali poslanici kanadskog parlamenta i parlamenta Ontarija, zvaničnici Hamiltona, predstavnici Srbije u Kanadi, kao i članovi srpske zajednice i brojni drugi gosti.

Pročitajte i  СМС поруке за Српску нову годину: Честитајте Православну нову годину свим драгим људима уз ових 15 фантастичних честитки

tesla hamilton

Na svečanosti je govorio ambasador Srbije u Kanadi, Mihailo Papazoglu.

otvaranje bulevar

Evo šta je on rekao!

On je istakao da je nazivanje jednog bulevara po srpskom naučniku dokaz prisustva, opstanka i uspeha srpske iseljeničke zajednice u toj zemlji.

“I Tesla bi bi bio ponosan što je njegovo zaveštanje još živo i što mu je grad Hamilton odao počast dajući jednom bulevaru njegovo ime. Nikola Tesla ne samo što je srpski heroj i svetski priznat naučnik nego je i na ovaj način i kanadski”, rekao je Papazoglu.

Pročitajte i  Тест опште културе: Проверите да ли знате одговор на ових 10 питања без коришћења Гугла

tesla bulevar

U oktobru prošle godine članovi korporacije Nikola Tesla organizovali su dobrotvorne manifestacije na kojima je sakupljeno 180.000 dolara za izgradnju saobraćajne signalizacije i putokoaza za Teslin bulevar.

Ambasada Srbije i lokalne srpske zajednice pokrenule su inicijativu da i ulice u Otavi, Vankuveru u Kalagiju budu nazvane po Nikoli Tesli, piše Kurir.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име