UŽAS U MANASTIRU OSTROG: Pao mrtav dok je čekao da se pokloni moštima Svetog Vasilija

Ruski državljanin Jurij Nikolajevič Kamnev iz Moskve (59) pao je mrtav pred Amfilohijem pod manastirom Ostrogom u Crnoj Gori.

ostrog

On je prisustvovao liturgiji koju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, kada je iznenada pao pre nego što je dočekao red na poklonjenje Svetom Vasiliju Ostroškom.

Nesrećni čovek je preminuo, a vladika Amfilohije je odmah na licu mesta održao pomen i kratku besedu, piše portal Mondo.

Pročitajte i  Prisilne misli: Kako da se oslobodite lažnih ideja koje pokušavaju da zagospodare vama

Evo šta je rekao:

“Bog da mu dušu prosti i podari carstvo nebesko. Prvi slučaj da se neko upokoji ovako u ovoj svetinji. To je neko Božje znamenje Jurijevo. Gospod ga je primio ovde, da mu oprosti sve grehe voljne i nevoljne i da ga upokoji sa Avramom, Isakom i Jakovom i Svetim Vasilijem Ostroškim, koji ga je na čudan način prizvao na ovo mesto da odavde krene u carstvo nebesko”, besedio je potreseni Amfilohije.

Pročitajte i  Pripremamo se za Vaskršnji post: Ove nedelje ne postimo sredu i petak

Njega, kao i sve prisutne vernike i sveštenstvo koji su Rusu pokušali da pruže pomoć, ova nesreća je potresla.

ostrog

Policija i hitna pomoć, koje su pristigle odmah, mogli su jedino da konstatuju smrt.

Jurij Nikolajevič Kemnev (59), ruski državljanin, koji je poslednjih godina često boravio u Crnoj Gori, došao je sa grupom poklonika kako bi se poklonio moštima Svetog Vasilija.

Pročitajte i  Nije "POP" nego "sveštenik" ili "otac": Postoji veliki razlog zbog kog je pogrešno oslovljavati ga ovim imenom
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->