Ужички медаљони – чувени специјалитет од телећег меса и домаћег кајмака који ће вас оборити с ногу

Ужички медаљони су познат српски специјалитет. Месо је сочно, зачињено, а после динстања, сервирање са кајмаком је посебан шмек овог јела.

Потребно је:

1 кг телећег меса, 300 гр кајмака, 50 гр брашна, 30 гр сенфа, 2 дл уља, 1 главица белог лука, млевени бибер, першунов лист, со.

Припрема:

Телеће месо од филеа исећи на једнаке шницле, излупати тучком, посолити и побиберити по укусу.

Pročitajte i  Посна пита са тиквицама и шампињонима: Обрадујте своје тело здравим оброком

С друге стране месо уваљати у брашно. Пржити у дубокој масноћи, све док месо не порумени. Потом сваку шницлу премазати сенфом, помешаним са ситно исецканим белим луком. Вратити у шерпу, сипати 1/2 чаше млаке воде и оставити да се на благој ватри још мало прокува.

Извадити медаљоне на већу, плитку чинију, на сваки ставити куглицу кајмака и посути ситно сеченим першуновим лишћем.

Pročitajte i  5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Служити с поврћем као сто су: боранија, кромпир, грашак, барена шаргарепа…

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...