Ужички медаљони су познат српски специјалитет. Месо је сочно, зачињено, а после динстања, сервирање са кајмаком је посебан шмек овог јела.
Потребно је:
1 кг телећег меса, 300 гр кајмака, 50 гр брашна, 30 гр сенфа, 2 дл уља, 1 главица белог лука, млевени бибер, першунов лист, со.
Припрема:
Телеће месо од филеа исећи на једнаке шницле, излупати тучком, посолити и побиберити по укусу.
С друге стране месо уваљати у брашно. Пржити у дубокој масноћи, све док месо не порумени. Потом сваку шницлу премазати сенфом, помешаним са ситно исецканим белим луком. Вратити у шерпу, сипати 1/2 чаше млаке воде и оставити да се на благој ватри још мало прокува.
Извадити медаљоне на већу, плитку чинију, на сваки ставити куглицу кајмака и посути ситно сеченим першуновим лишћем.
Служити с поврћем као сто су: боранија, кромпир, грашак, барена шаргарепа…