Ужички медаљони – чувени специјалитет од телећег меса и домаћег кајмака који ће вас оборити с ногу

0
1694

Ужички медаљони су познат српски специјалитет. Месо је сочно, зачињено, а после динстања, сервирање са кајмаком је посебан шмек овог јела.

Потребно је:

1 кг телећег меса, 300 гр кајмака, 50 гр брашна, 30 гр сенфа, 2 дл уља, 1 главица белог лука, млевени бибер, першунов лист, со.

Припрема:

Телеће месо од филеа исећи на једнаке шницле, излупати тучком, посолити и побиберити по укусу.

Pročitajte i  Фереро колач који можете јести и на дијети! Рецепт за најбољу посластицу икад

С друге стране месо уваљати у брашно. Пржити у дубокој масноћи, све док месо не порумени. Потом сваку шницлу премазати сенфом, помешаним са ситно исецканим белим луком. Вратити у шерпу, сипати 1/2 чаше млаке воде и оставити да се на благој ватри још мало прокува.

Извадити медаљоне на већу, плитку чинију, на сваки ставити куглицу кајмака и посути ситно сеченим першуновим лишћем.

Pročitajte i  Трик да што брже скувате кукуруз: У воду додајте 2 састојка која сви имамо у фрижидеру УШТЕДЕЋЕ ВАМ ВРЕМЕ

Служити с поврћем као сто су: боранија, кромпир, грашак, барена шаргарепа…

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име