Ово је један од најстаријих и најпознатијих рецепата наше кухиње. Спрема се у јужној Србији. У оригиналу се користе црни лук и бели мрс (мастан сир), а касније у употребу улазе и варијанте са кромпиром, паприком, јајима и зачинима. Ово је варијанта са паприком.
Састојци:
1,5 kg печене и од семења и опне очишћене паприке
1 павлака
2 јајета
со
мало наренданог качкаваља
Начин припреме:
У ватросталну посуду поређати неколико слојева паприке. Сваки слој добро посолити. Паприке прелити размућеном павлаком и јајима и посутти качкаваљем или пармезаном. Ставити у загрејану рерну и служити топло. Уз ово јело осетићете мирис и укус неких давно прохујалих времена.
Извор: Крстарица