Varivo od zapečenih tikvica sa kačkavaljem – Prste da poližeš

0
861

Sezona tikvica gotovo da je na izmaku, a mi vam donosimo odličan predlog za još jedno izvrsno jelo sa ovim povrćem. Pravi se vrlo jednostavno sa vrlo malo sastojaka koji nisu skupi.

zapečene tikvice

Potrebno je:

1 kg tikvica
100 g kačkavalja
2 dl kisele pavlake
50 g putera
so po ukusu

Priprema:

Očišćene tikvice iseći na kocke 3×3 cm, a zatim ih skuvati u prethodno posoljenoj vodi. Pazite dobro da se ne prekuvaju kako se ne bi raspale.

Pročitajte i  Napravite tradicionalnu srpsku petrovdansku pitu sa jabukama: Starinski recept sa slatkim petrovačama

Kačkavalj narendati i sjediniti sa kiselom pavlakom.

Skuvane tikvice iscediti i staviti u vatrostalnu posudu koju ćete prethodno namazati puterom.

Tikvice prelijte mešavinom pavlake i rendanog kačkavalja. Sve stavite u rernu na 200 stepeni desetak minuta dok varivo ne dobije zlatnožutu koricu.

Savet: Ako su tikvice mlade nije im potrebno prethodno kuvanje.
Varivo sa tikvicama odlično ide uz belo vino, teleće, riblje ili pileće meso. Ukoliko želite ovo jelo da pripremite kao glavni obrok, a ne kao prilog, onda mu jednostavno dodajte naseckane šunkarice i biće dovoljno sito.

Pročitajte i  Punjene pljeskavice - Najbolji gurmanski ručak za celu porodicu

zapečene tikvice

Opanak.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime