Varivo od zapečenih tikvica sa kačkavaljem – Prste da poližeš

0
1692

Sezona tikvica gotovo da je na izmaku, a mi vam donosimo odličan predlog za još jedno izvrsno jelo sa ovim povrćem. Pravi se vrlo jednostavno sa vrlo malo sastojaka koji nisu skupi.

zapečene tikvice

Potrebno je:

1 kg tikvica
100 g kačkavalja
2 dl kisele pavlake
50 g putera
so po ukusu

Priprema:

Očišćene tikvice iseći na kocke 3×3 cm, a zatim ih skuvati u prethodno posoljenoj vodi. Pazite dobro da se ne prekuvaju kako se ne bi raspale.

Pročitajte i  Najjednostavniji recept za podvarak sa suvim rebrima: Uspeće čak i onima koji nikad nisu pravili ovo jelo

Kačkavalj narendati i sjediniti sa kiselom pavlakom.

Skuvane tikvice iscediti i staviti u vatrostalnu posudu koju ćete prethodno namazati puterom.

Tikvice prelijte mešavinom pavlake i rendanog kačkavalja. Sve stavite u rernu na 200 stepeni desetak minuta dok varivo ne dobije zlatnožutu koricu.

Savet: Ako su tikvice mlade nije im potrebno prethodno kuvanje.
Varivo sa tikvicama odlično ide uz belo vino, teleće, riblje ili pileće meso. Ukoliko želite ovo jelo da pripremite kao glavni obrok, a ne kao prilog, onda mu jednostavno dodajte naseckane šunkarice i biće dovoljno sito.

Pročitajte i  Naše bake su ih pravile sa puno ljubavi: Recept za starinske gurabije koje smo svi obožavali!

zapečene tikvice

Opanak.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime