„Варошко вече“ у Мионици: Традиционално саставни део манифестације „Мишићеви дани“

0
998

Манифестација „Мишићеви дани“ посвећена је великом јунаку, најхрабријем војсковођи, војводи Живојину Мишићу. Ово је свакако најважнији догађај у мионичком крају коме се сви његови житељи посебно радују, јер је то прилика да се друже, уживају у разним спортским активностима и богатом културно-уметничком пограму.

Манифестација „Мишићеви дани“ се ове године одржава по 22. пут у Мионици и траје од 14. јула до 21. јула.

Посетиоци из свих крајева наше земље сваке године у све већем броју долазе у Мионицу да уживају у овој изузетној манифестацији која има дугу традицију.

Ове године, манифестација траје осам дана и предвиђен је шаренолики програм који се одржава на различитим локацијама и у коме могу да уживају сви узрасти и генерације.

У оквиру „Мишићевих дана“, сваке године се традиционално одржава „Варошко вече“ које има посебни значај за све становнике Мионице, јер са једне старне представља идеалну прилику за све произвиођаче да на једном месту изложе своје производе, док са друге стране посетиоци могу купити разноврсне домаће производе.

Четврти дан овогодишњих „Мишићевих дана“ је био резервисан за „Варошко вече“. Цео центар је био украшен штандовима на којима су се могле пронаћи јако занимљиви, корисни али и укусни производи које су привлачиле пажњу свих посетиоца. Понуда је била богата и разнолика, од зимнице, преко пчелињих производа, укусних слаткиша, млечних ђаконија, па све до уметничких рукотворина, где посебно место заузимају украсне корпице, накити, сувенири на којима преовлађују препознатљиви мотиви из мионичког краја.

„Варошко вече“ су употпунили чланови КУД-а „Војвода“, као и сјајни тамбурашки оркестар „Рубато“  из Новог Сада.

У сали Културног центра Мионица је одиграна изврсна представа крушевачког позоришта „Тамо далеко на острву спаса“, у којој је публика истински уживала.

„Мишићеви дани“ се завршавају у суботу 21. јула концертом наше велике звезде Марије Шерифовић и традиционално задивљујућим ватрометом.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име