„Varoško veče“ u Mionici: Tradicionalno sastavni deo manifestacije „Mišićevi dani“

0
638

Manifestacija „Mišićevi dani“ posvećena je velikom junaku, najhrabrijem vojskovođi, vojvodi Živojinu Mišiću. Ovo je svakako najvažniji događaj u mioničkom kraju kome se svi njegovi žitelji posebno raduju, jer je to prilika da se druže, uživaju u raznim sportskim aktivnostima i bogatom kulturno-umetničkom pogramu.

Manifestacija „Mišićevi dani“ se ove godine održava po 22. put u Mionici i traje od 14. jula do 21. jula.

Posetioci iz svih krajeva naše zemlje svake godine u sve većem broju dolaze u Mionicu da uživaju u ovoj izuzetnoj manifestaciji koja ima dugu tradiciju.

Ove godine, manifestacija traje osam dana i predviđen je šarenoliki program koji se održava na različitim lokacijama i u kome mogu da uživaju svi uzrasti i generacije.

U okviru „Mišićevih dana“, svake godine se tradicionalno održava „Varoško veče“ koje ima posebni značaj za sve stanovnike Mionice, jer sa jedne starne predstavlja idealnu priliku za sve proizviođače da na jednom mestu izlože svoje proizvode, dok sa druge strane posetioci mogu kupiti raznovrsne domaće proizvode.

Četvrti dan ovogodišnjih „Mišićevih dana“ je bio rezervisan za „Varoško veče“. Ceo centar je bio ukrašen štandovima na kojima su se mogle pronaći jako zanimljivi, korisni ali i ukusni proizvodi koje su privlačile pažnju svih posetioca. Ponuda je bila bogata i raznolika, od zimnice, preko pčelinjih proizvoda, ukusnih slatkiša, mlečnih đakonija, pa sve do umetničkih rukotvorina, gde posebno mesto zauzimaju ukrasne korpice, nakiti, suveniri na kojima preovlađuju prepoznatljivi motivi iz mioničkog kraja.

„Varoško veče“ su upotpunili članovi KUD-a „Vojvoda“, kao i sjajni tamburaški orkestar „Rubato“  iz Novog Sada.

U sali Kulturnog centra Mionica je odigrana izvrsna predstava kruševačkog pozorišta „Tamo daleko na ostrvu spasa“, u kojoj je publika istinski uživala.

„Mišićevi dani“ se završavaju u subotu 21. jula koncertom naše velike zvezde Marije Šerifović i tradicionalno zadivljujućim vatrometom.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime