“Варошко вече” у Мионици: Најважнији догађај “Мишићевих дана” који окупља велики број људи

0
927

У Мионици су у току 23. „Мишићеви дани“ који ове године трају осам дана. Посетиоци који са свих страна долазе да посете ову важну манифестацију уживају у шареноликом програму који се одржава на различитим локацијама, и у коме могу да уживају сви узрасти и генерације.

У оквиру „Мишићевих дана“, сваке године се традиционално одржава „Варошко вече“ које има посебни значај за све становнике Мионице. Овај догађај  је идеална прилика за све произвођаче из мионичког краја и његове околине  да на једном месту представе своје производе, док са друге стране, посетиоци могу купити разноврсне домаће продукте.

Pročitajte i  Мала општина са великим амбицијама: Мионица код Владе Србије конкурисала са 37 пројеката

Пети дан овогодишњих „Мишићевих дана“ биће у знаку “Варошке вечери”. Цео центар ће бити украшен разноврсним и разнобојним штандовима на којима ће се пронаћи јако занимљиви, корисни али и укусни производи који привлаче пажњу свих посетиоца.

Pročitajte i  PLANINA RUDNIK: Vazdušna banja i jedini pravi svedok opljačkanog blaga Đurđa Brankovića

Као и претходних година понуда ће бити богата и разнолика, од зимнице, преко пчелињих производа, укусних слаткиша, млечних ђаконија, па све до уметничких рукотворина, где посебно место заузимају украсне корпице, накити, сувенири на којима преовлађују препознатљиви мотиви из мионичког краја.

Ово посебно вече када се на све стране шири дух вароши ће се одржати у среду 17. јула у 18 часова. Догађај ће употпунити наступ КУД-а „Војвода“ и етно група „Мионе“, као и концерт групе „Апсолутно романтично“.

Pročitajte i  Непроцењиво благо српске културне и духовне баштине које већ вековима краси мионички крај

„Мишићеви дани“ се завршавају у суботу 20. јула дечијим маскенбалом и великим ватрометом.

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име