“Varoško veče” u Mionici: Najvažniji događaj “Mišićevih dana” koji okuplja veliki broj ljudi

0
1243

U Mionici su u toku 23. „Mišićevi dani“ koji ove godine traju osam dana. Posetioci koji sa svih strana dolaze da posete ovu važnu manifestaciju uživaju u šarenolikom programu koji se održava na različitim lokacijama, i u kome mogu da uživaju svi uzrasti i generacije.

U okviru „Mišićevih dana“, svake godine se tradicionalno održava „Varoško veče“ koje ima posebni značaj za sve stanovnike Mionice. Ovaj događaj  je idealna prilika za sve proizvođače iz mioničkog kraja i njegove okoline  da na jednom mestu predstave svoje proizvode, dok sa druge strane, posetioci mogu kupiti raznovrsne domaće produkte.

Pročitajte i  Toplina juga u etno selu Naša Avlija: Mesto na kojem se neguju koreni i slavi srpska tradicija

Peti dan ovogodišnjih „Mišićevih dana“ biće u znaku “Varoške večeri”. Ceo centar će biti ukrašen raznovrsnim i raznobojnim štandovima na kojima će se pronaći jako zanimljivi, korisni ali i ukusni proizvodi koji privlače pažnju svih posetioca.

Pročitajte i  Sprski Tajland ili Dunavski Maldivi! Srbi odlepili za ovim ostrvom: Izgleda kao pravi egzotični raj

Kao i prethodnih godina ponuda će biti bogata i raznolika, od zimnice, preko pčelinjih proizvoda, ukusnih slatkiša, mlečnih đakonija, pa sve do umetničkih rukotvorina, gde posebno mesto zauzimaju ukrasne korpice, nakiti, suveniri na kojima preovlađuju prepoznatljivi motivi iz mioničkog kraja.

Ovo posebno veče kada se na sve strane širi duh varoši će se održati u sredu 17. jula u 18 časova. Događaj će upotpuniti nastup KUD-a „Vojvoda“ i etno grupa „Mione“, kao i koncert grupe „Apsolutno romantično“.

Pročitajte i  Etno selo "Azbuka": Savršeno mesto da odmorite dušu i telo

„Mišićevi dani“ se završavaju u subotu 20. jula dečijim maskenbalom i velikim vatrometom.

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime