Васкршња посланица патријарха Иринеја: “Поштујте и чувајте светињу брака, јер је она темељ здраве и неразориве породице”

0
737

“Не смемо због неправде клонути и уплашити се, косовски завет је мост између небеске и земаљске Србије,” поручио је поглавар Српске православне цркве патријарх Иринеј у васкршњој посланици, у којој подсећа да је васкрсење највећа победа над злом, грехом и смрћу.

“У светлим данима наше радости, не заборављамо људски бол, патње и страдања, не заборављамо ни болесне, старе и изнемогле, оне у сиромаштву, избеглиштву и беди, прогнане и изгнане са својих огњишта”, каже патријарх Иринеј и додаје да се црква моли да „Бог обрише сваку сузу са лица њихових“. “Непрестано састрадавамо са свештенством и монаштвом, са нашим верним народом и децом Косова и Метохије, који су наша савест и без којих је српска духовна свест слаба и ништавна,” поручио је патријарх.
Црква, наводи, непрестано приноси молитве да истрају и да „нам свима косовски завет буде мост између небеске и земаљске Србије“. Не смемо због неправде клонути, не смемо се уплашити, већ се определити за царство небеско са светим кнезом Лазаром, који је принео жртву, као што је ви данас приносите.”
Патријарх у посланици упозорава да смо „сведоци свеопштег отуђења и раздора, најпре у самој породици, где је заједница међу супружницима све нестабилнија, а међусобно непоштовање родитеља оставља неизбрисиву рану да дечјим душама“. “” каже патријарх у посланици у којој истиче и да је “чедоморство, највећи злочин овога века, нажалост, присутно и у нашем народу“.
Поглавар СПЦ истиче да васкрсење, као победа над злом, грехом и смрћу, подсећа да имамо могућност и обавезу да се „успротивимо сваком духовном паду и свему што нас онемогућава у идењу за добрим“. “Да не очајавамо, него да наду положимо на Господа, да бисмо добили Божју благодат и помоћ у свакој тешкоћи,” напомиње патријарх Ирине у ускршњој посланици, која ће се на празник читати у свим црквама и манастирима СПЦ.

Курир, ТВ Храм

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име