Састојци:
500 г кора за питу
3 јајета
со (ако је сир јако слан ставите мање соли)
200 мл јогурта
300 г ситног сира
200 мл киселе воде (или обичне)
80-100 мл уља
2 кашике гриза
1/2 кашичице прашка за пециво
сусам
Припрема:
У чинију ставите све састојке и измешајте. Тепсију подмажите уљем и на дно раширите једну кору. Остале листове кора савијте као када правите лепезу и слазите једну уз другу док не попуните тепсију. Тепсија је 36×20 цм. Преко сложених кора сипајте фил, премажите га између кора. Оставите да упије и одстоји 15 минута. Преко поспите сусам. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц неких 30-40 минута. Оставите питу у рерни да се прохлади, па је исеците и послужите.