Седница СО Свилајнац

СВИЛАЈНАЦ: На седници Скупштине општине Свилајнац 23.8. усвојена је Одлука о ребалансу буџета општине Свилајнац, на основу које су обезбеђена средства за неколико великих пројеката које општина Свилајнац спроводи.

Према речима Предрага Милановића, председника општине Свилајнац, ова општина ће међу првима у Србији пружити финансијску подршку лекарима који хоће на специјализацију, с обзиром да изменама Закона о здравственој заштити на специјализацију сада могу и лекари волонтери, који нису у радном односу и то одмах након завршеног Медицинског факултета:

„Препознали смо потребу и важност да помогнемо свим младим лекарима са територије наше општине, тако што ћемо им финансирати специјализацију и у просеку ће свако од њих добити између 4 и 6 хиљада евра из буџета општине Свилајнац. На овај начин подржавамо и образовање, здравство и трудимо се да створимо и задржимо стручњаке“ – изјавио је Милановић у свом обраћању.

Pročitajte i  Предивна слика са српског села која је одушевила свет! За само пар сати прикупила скоро 200.000 лајкова! (ФОТО)

Један од капиталних пројеката је и обезбеђивање средстава за куповину зграде бивше Инвест банке у Свилајнцу, коју ће општина Свилајнац реконструисати и уступити на коришћење МУП-у Свилајнац:

„Објекат има 1000 м2 и у потпуности ће задовољити потребе за простором МУП-а и безбедносних служби са једне стране, а са друге стране и грађанима ће бити лакше и корисније за завршавање послова, јер ће објекат имати нову шалтер салу и наменски, адекватан простор. До сада је зграда општине делила простор са МУП-ом, што је грађане често збуњивало, простор за шалтер сале је био недовољан за потребе грађана, а сада ћемо то решити у обостраном интересу, јер ће и зграда општине добити нове просторије које је до сада користила полицијска станица у Свилајнцу које ће преуредити како би олакшала службама комуникацију са грађанима“ – додао је он.

Pročitajte i  PLANINA RUDNIK: Vazdušna banja i jedini pravi svedok opljačkanog blaga Đurđa Brankovića

Велика су улагања и у области ШКОЛСТВА, почетком септембра отвара се 12 нових вртића у свилајначким селима, а општина је обезбедила средства за њихово опремање и плате васпитачима који ће ту радити:

„Сви простори за сеоске вртиће су адаптирани, опремљени и, што је најважније, биће бесплатни. Циљ нам је да на овај начин пружимо подршку сеоским породицама које немају могућност да децу воде у градски вртић, а да деци омогућимо здраво и квалитетно одрастање. На овај начин покушавамо и да изједначимо услове и квалитет живота људи у граду и на селу. Осим тога, набавићемо и нову опрему за реконструисану школу у селу Радошин и за опремање кабинета Средње школе Свилајнац за смер електротехничар електронике. Колико водимо рачуна о школству показали смо и тиме што смо награду коју општина додељује најбољим студентима са своје територије повећали од ове године са 50 на 60.000 динара.“ – завршава Милановић.

Pročitajte i  Мала општина са великим амбицијама: Мионица код Владе Србије конкурисала са 37 пројеката
Општина Свилајнац: Адаптирана просторија за потребе сеоског вртића

Реконструисане школе у селима Радошин и Црквенац спремне су да дочекају ђаке почетком нове школске године, а у току је и реконструкција највеће основне школе у Свилајнцу „Јован Јовановић Змај“ чији је рок за завршетак радова 8 месеци.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име