Велико интересовање за вакцинацију у Мионици: За један дан прву дозу примило чак 170 грађана

0
245

У Дому здравља у Мионици данас је вакцинисано 170 Мионичана. Грађанима Мионице доступне су вакцине свих произвођача, Спутњик, Синофарм и Фајзер.

– Позив на вакцинацију без заказивања наишао је на велико интересовања грађана и Мионици. Данашњи редови у Дому здравља указује да су грађани разумели и прихватили чињеницу да само ако се вакцинишемо у великом броју, можемо победити Ковид 19, и наставити с нормалним животом. Посебно је важно што грађани могу да бирају између три вакцине. Захваљујући државном руководству, а пре свих председнику Александру Вучићу обезбеђен је довољан број вакцина за све грађане Србије и Мионице – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Јанковић је пре неколико дана заједно са министарком државне управе и локалне самоуправе Маријом Обрадовић и државним секретаром Министарства здравља др Мирсадом Ђерлеком, поделио пакете с витаминима мионичким пензионерима, и позвао грађане да се вакцинишу.

Главни вакцинациони пункт се налази у Дому здравља Мионица (где на располагању постоји још један додатни пункт за пацијенте који немају заказан термин). А сваке среде у преподневним сатима вакцинација се спроводи и у амбулантама у Рајковићу и Бањи Врујци.

Поред тога, мобилне екипе Дома здравља уз помоћ општине Мионица. сваке среде обилазе села у мионичкој општини и старе и немоћне, довозе до вакциналних пунктова, или их вакцинишу на лицу места.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име