Верници немају дилему око Светог Причешћа: Наравно да се причешћујемо, нико се тако није заразио!

0
1707
извор: Митрополија црногорско-приморска

У доба пандемије јавност је оштро осуђује вернике који се причешћују и “пију из исте кашике”. Са друге стране, верници су сигурни. Никаква опасност не постоји у Светој тајни Причешћа.

За причест се користи такозвано “причасно вино”, црни порто. Вино је слаткастог укуса па га прихватају и деца. Концентрација алкохола од 16%  убија све бактерије и вирусе. Чак и неко друго вино са концентрацијом алкохола од 12% је сасвим довољно за дезинфекцију. Вина се пре причешћа кувају, тако да се алкохолним врењем додатно повећава проценат алкохола. Кашичица и путир за причешће би требало да су златни или сребрни, тако да нема никакве опасности да се бактерије и вируси задржавају и шире.

“Још праоци су одредили редослед причешћа и то тако да прво иду деца, мушкарци па жене. Жене су последње не због сексистичког ставе цркве према женама већ због тога што су имунолошки отпорније од мушкараца. Тако им је дато од Бога јер оне су носиоци живота”, тврди наша читатељка, верница из Херцег Новог.

Погледајте коментаре на друштвеним мрежама, на питање да ли верници имају дилему да се причесте у време пандемије. Одговори су једногласни.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име