Посетите “Витез фест” на Калемегдану: Вратите се у време средњовековне Србије и уживајте у богатом културно-уметничком програму

0
1040

“Витез фест” је манифестација која већ пету годину за редом, на иновативан и едукативан начин, повезује бајковито време витезова и модерно доба, Београдску тврђаву Деспота Стефана и Камелот краља Артура, витешке турнире и дигиталну технологију, театар и мултимедијалне перформансе, дворску и савремену музику, ковани мач и рачунар, Србију и свет.

Организатор ове манифестације је Краљевски Ред витезова који од 2004. године организује мултимедијалне витешке спектакле намењене деци и одраслима. Љубитељи средњег века, витезова, витешких борби и заната моћи ће предстојећег викенда, 31. марта и 1. априла, да уживају у „Витез фесту“, за чију ће се прилику Калемегдан „претворити“ у прави средњовековни град. Како је најављено, на овогодишњем фесту биће више од 2.000 учесника из Србије и света, што је рекорд.

Из године у године овај фестивал је све популарнији и привлачи велики број родитеља и деце. Плато Калемегдана биће подељен у неколико сегмената, а то су „Витез сцена” где ће бити музичко-сценски програм, „Витез град-витешке вештине“ где ће наши витезови, али и витезови из света представити своје витешке вештине. Предвиђени су, наводи, и „Витез град-Ресавска школа“ место где ће малишани научити о најлепшим уметностима као што су вајарство, сликање, иконопис, сликање са темперама и уљем, као и „Витез спорт“ где ће војна полиција и припадници Специјалне антитерористичке јединице држати показне вежбе основцима и средњошколцима.

Концерт, који има улогу отварања ВИТЕЗ ФЕСТА, ће почети у петак 30.03. у 20 ч, са страним гостима и најугледнијим домаћим звездама. У суботу 31. марта, на Врбицу, договорено је сабирање свих учесника и симпатизера фестивала на позоришном тргу, код споменика Кнез Михаила у 12.15. У 12.30 ч креће оворка (дефиле) Кнез Михаиловом улицом до платоа Горњег града Београдске тврђаве, тачније код Деспотове Куле (опсерваторија) где званично креће културно уметнички програм (око 14.00). Програми Витез Феста почињу оба дана светом литургијом у цркви Ружици, након које све остале активности наведене у програму почињу у 12:00 и завршавају се у 19:30.

Pročitajte i  Свратите у БУЛЕВАР ВИНА: Највећи избор за све љубитеље "пића богова"! Могућност доставе на кућну адресу!
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име