VLADA DIVLJAN I “NEBESKA TEMA”: Postanite i vi producent filma o našem Idolu. Neka se vaše ime nađe na odjavnoj špici.

0
541

Proteklog marta navršile su se tačno dve godine od kada nas je napustio Večiti Dečak – Vlada Divljan. Tog 5. marta 2015. izgubio je trogodišnju bitku sa opakim tumorom slepog creva.

Vlada Divljan
Foto: Nedeljnik

Iako fizički nije prisutan, iako smo ostali uskraćeni za pregršt dobrih taktova i poezije koje je mogao još da nam pokloni, njegov duh se i dalje širi beogradskim ulicama. Generacije koje stasavaju pokreću se uz ritam “Maljčika”, “Kenozoika”, “Zašto su danas devojke ljute”… zaljubljuju uz “Devojko mala”, ” “Malena”,  “Samo jednu ljubav imam”… a nostalgična Vladina generacija žali za minulim vremenima uz “Retko te viđam sa devojkama”, “Odnesi me” kao i uz filmove za koje je radio muziku poput Crnog bombardera.

Vlada Divljan

Za sve nas koji smo odrasli učeći slova sa kaseta Vladinog i Giletovog Rokenrol bukvara iz 1990, za naše roditelje koji su nas na taj način usmeravali ka pravoj muzici, ostaje prilika da se Vladi zahvalimo i damo svoj doprinos projektu kako bi neke nove generacije upoznale Vladu Divljana i značaj njegove svevremenske muzike.

Pročitajte i  Srpska žena je HEROJ! Ako hoćeš da ostaneš NORMALAN, ugledaj se na nju!

Dugometražni film “Nebeska tema” sa elementima igranog filma, scenariste i reditelja Mladena Matičevića u celini je posvećen životu i radu Vlade Divljana. Snima se u nezavisnoj produkciji od aprila prošle godine, a da bi izašao pred publiku ove jeseni potrebna su dodatna sredstva. Još dve nedelje snimanja neophodno je do završetka ovog dela koje je po formi i narativnoj strukturi slično svom glavnom junaku – istovremeno je i dokument i bajka, i urbano i emotivno i romantično… kako ga opisuju producenti.

Vlada Divljan

Platforma Indiegogo započela je kampanju za grupno finansiranje dokumentarnog filma “Nebeska tema”. Filmaši, autori, muzičari, Vladini prijatelji, pozivaju sve koji vole Vladine pesme i njegovo delo da se priključe i daju svoj doprinos, te budu deo ovog značajnog filma.

Pročitajte i  Prva razglednica na svetu štampana je ćirilicom u satiričnom listu „Zmaj“ 1871.

Svi koji budu učestvovali i na najmanji, simboličan, način dobiće zahvalnost i lepe poklone poput ulaznica za premijeru i još neobjavljenog Divljanovog singla na vinilu. A oni koji mogu da prilože malo više, naći će se na odjavnoj špici filma kao značajan deo ovog važnog umetničkog igrano – dokumentarnog dela.

vlada divljan

U filmu učestvuju i velika imena ex Yu i današnje rok scene: Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Srđan Gojković Gile, Bojana Vunturišević, Dušan Kojić Koja… Tu je i glumac i Vladin prijatelj iz detinjstva Svetozar Cvetković, kao i Vladina porodica – Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan. I mnogi, mnogi drugi. Film su pored Vladinih prijatelja podržali Filmski centar Srbije i Centar za kulturu Vlada Divljan.

Pročitajte i  "Anđelija vodu lila" - Svet se skupljao na ulici da bi se divio Anđeliji, a danas niko ne zna da je devojka iz pesme bila majka našeg čuvenog pesnika

Postanite i vi producent filma “Nebeska tema” i na ovaj način odajte čast i zahvalnost našem velikom Idolu. Sve što treba da uradite je da se registrujete na platformu www.indiegogo.com. Tamo ćete dobiti sva objašnjenja o poklonima koji vas očekuju.

Učinimo da film o našem Velikom Dečaku i Idolu Vladi Divljanu zasija na jesen u punom sjaju na svim bioskopskim platnima širom ex Yu prostora! Odužimo se jednom vremenu i jednom duhu koji ne prestaje da pleni i zavodi nove generacije, jednoj svevremenskoj umetnosti koju nam je ostavio Vlada Divljan.

Pogledajte promo video za film “Nebeska tema”.

Autor: K. M. Opanak

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime