Владета Јеротић о насиљу над женама: Патријархат је победио хришћанство

0
836
Vladeta Jerotić - izvor rts1

Српски академик и психотерапеут Владета Јеротић, који је преминуо почетком септембра, често је у последњих неколико година са Виктором Лазићем, оснивачем Удружења за културу, уметност и међународну сарадњу “Адлигат”, водио разговоре на најшире могуће теме.

Пристао је да се ти разговори снимају и да буду објављени после његове смрти.

Делове ових разговора приредио је Недељник и објавио.

Pročitajte i  Савети духовника: Овако ћеш унети срећу и лепоту у свој дом

Велики ерудита је са Лазићем, пише нови Недељник, причао о смрти, књигама, писцима, Дарвину, цркви, вери, свом детињству, а пре свега о породици и љубави.

“Мушкарци су се увек плашили жена. Зато су били тако насилни. Две хиљаде година је владао патријархат. Имам обичај да кажем да је патријархат победио хришћанство!”, говорио је Јеротић.

Pročitajte i  Будимо мудри као змије и безазлени као голубови- беседа патријарха Павла која нам помаже да опстанемо и у најтежим тренуцима

Он је говорио да у животу треба наћи праву особу и да је јако важно да и једна и друга страна дубоко осете – то је тај! – то је та! То није измишљено, то није илузија, казао је Јеротић.

“Не може љубав да буде иста за двадесет година, тридесет и четрдесет година. И не треба исто! Постоји духовна љубав, постоји интелектуална љубав, постоји емотивна љубав и постоји физичка љубав. Четири врсте љубави. Нигде ниједан идеални брак не постоји у коме су све четири компоненте заступљене. А чим једна од те четири попусти, одмах негујте другу!”, испричао је Јеротић Виктору Лазићу, а објавио нови Недељник.

Pročitajte i  Ava Justin Popović: Samo onaj ko se OVAKO ponaša može da kaže da je PRAVI SRBIN

Недељник

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име