Владета Јеротић објаснио је речи оца Тадеја: Да ли жена треба да буде апсолутно послушна мужу?

0
3594
Фото: Јутјуб/принтскрин

Професор доктор Владета Јеротић гостујући својевремено у емисији “Агапе” протумачио је виђење  оца Тадеја о томе да жена мора безусловно поштовати и послушати мужа без обзира да ли је он етичан или зрео.

Често овакве ставове критикују савремени, млади људи. Међутим, некада је потребно само разумно објашњење, да би се схватило оно што делује неразумљиво.

Владета Јеротић је на својствен начин протумачио речи оца Тадеја:

“Када је отац Тадеј говорио о апсолутној послушности, мислио је на међусобну послушност онако како је апостол Павле говорио о односу мушкарца и жене, односно мужа и жене. Само међусобна послушност је добра, не треба да је само жена апсолутно послушна. Али, послушност није исто што и покорност. Покорност је везана за страх а послушност за љубав. Када је отац Тадеј говорио, онако како је он умео, са пуно љубави, сигурно није потцењивао жену, нити мислио да жена треба да буде покорна. А, нажалост, често се дешава у браку, и данас, да муж тражи од жене покорност а не послушност. Наравно, онда љубави нема. Значи када је љубав у питању говоримо о обостраној послушности.”

Владета Јеротић, емисија “Агапе”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име