Vladeta Jerotić objasnio je reči oca Tadeja: Da li žena treba da bude apsolutno poslušna mužu?

0
2773
Foto: Jutjub/printskrin

Profesor doktor Vladeta Jerotić gostujući svojevremeno u emisiji “Agape” protumačio je viđenje  oca Tadeja o tome da žena mora bezuslovno poštovati i poslušati muža bez obzira da li je on etičan ili zreo.

Često ovakve stavove kritikuju savremeni, mladi ljudi. Međutim, nekada je potrebno samo razumno objašnjenje, da bi se shvatilo ono što deluje nerazumljivo.

Pročitajte i  Stara verovanja koja i danas važe: Šta znači ako vam mačka dođe na prag i ne želi da ode

Vladeta Jerotić je na svojstven način protumačio reči oca Tadeja:

“Kada je otac Tadej govorio o apsolutnoj poslušnosti, mislio je na međusobnu poslušnost onako kako je apostol Pavle govorio o odnosu muškarca i žene, odnosno muža i žene. Samo međusobna poslušnost je dobra, ne treba da je samo žena apsolutno poslušna. Ali, poslušnost nije isto što i pokornost. Pokornost je vezana za strah a poslušnost za ljubav. Kada je otac Tadej govorio, onako kako je on umeo, sa puno ljubavi, sigurno nije potcenjivao ženu, niti mislio da žena treba da bude pokorna. A, nažalost, često se dešava u braku, i danas, da muž traži od žene pokornost a ne poslušnost. Naravno, onda ljubavi nema. Znači kada je ljubav u pitanju govorimo o obostranoj poslušnosti.”

Pročitajte i  Jesenja radost! Recept za ušećerene jabuke: Slatkiš iz detinjstva koji nema konkurenciju

Vladeta Jerotić, emisija “Agape”

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime