VLADIKA GRIGORIJE PORUČUJE: Gradimo crkve, a bolnice nemaju peškire!

0
1652

Episkop zahumsko-hercegovački, vladika Grigorije, u intervjuu za jedan medij osvrnuo se na stanje u društvu. Ukazao je na vrlo bitnu činjenicu današnjeg vremena i lošeg finansijskog stanja, a to je da ne treba graditi toliko crkava, kada postoje drugi, veći problemi.

vladika

“Više puta sam rekao da ne treba graditi toliko crkvi, jer imamo bolnice u kojima nema peškira, nema papira, gde je sve zapušteno, teško je gledati sve to, jer i to je na neki način odraz naše crkve”, rekao je vladika Grigorije u intervju za TV Hram.

Pročitajte i  Cvet koji štiti dom od zlih sila i privlači sreću i blagostanje: Ovako se pravilno gaji božur!

Dodao je da ni škola nije onakva kakva želimo da bude, a otvoreno je pričao i o mnogim privatnim temama, kao što su kritike na njegovo civilno oblačenje –
Rekao je i da će uprkos brojnim kritikama nastaviti da često nosi farmerke i oblači se kao civil, te da će i dalje igrati fudbal, obrazlažući to time da se ne plaši razlikovanja.

Pročitajte i  ŽENSKA NARODNA NOŠNJA: Kako su se nekad žene odevale

vladika

“Prijatno me iznenađuje to što je nekim ljudima svejedno kako sam obučen, ali ima i onih koji me stalno kritikuju. Za taj veseli sport mi stalno prigovaraju, što idem na terene da igram. Nije nesvesno to što nosim farmerke i što sam često u civilu. Ispada da sam ja samim tim što sam sveštenik svetiji od onih koji nisu sveštenici, a to je velika obmana i laž”, poručio je vladika Grigorije.

Pročitajte i  GDE SE KRIJE ZAKOPANO SRPSKO BLAGO: Legende o zakopanom blagu popa Martina

Izvor: radiosarajevo.ba

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime